Boks

Nikolina Ćaćić i Luka Plantić uoči Igara u Tokiju: Ne mislimo se vratiti bez medalje!

Hrvatski boksači Nikolina Ćaćić i Luka Plantić u subotu navečer bit će već u Olimpijskom selu u Tokiju. Uoči polaska na sportski vrhunac života družili su se s novinarima glavnih hrvatskih medija, kako i dolikuje, na vrhu Zagreba, na 17. katu hotela Westin, piše na službenoj stranici HBS-a.

S njima su bili i njihovi treneri Franjo Kristić i Tomislav Bašić, uz glavnog tajnika HBS-a Marka Marovića i voditelja odnosa s javnošću HBS-a Marija Zorka, a podršku su im došli dati i članovi Teama Plantić, Lukina braća Damir i Patrik.

Dovoljno je i podsjetiti da uoči olimpijskih kvalifikacija Luka Plantić, koji se razvio u najboljeg hrvatskog boksača i ponosnog olimpijca, nije uopće bio na popisu olimpijskih kandidata HOO-a.

Nikolina i Luka već su ostvarili pothvat plasmanom na Olimpijske igre i što su zadržali kontinuitet hrvatskog boksa u nastupima na Igrama čime su već na najljepši način uveličali jubilej kada HBS slavi 100 godina osnutka i u godini kada je HBS dobio veliko priznanje Europske boksačke federacije EUBC-a kao nacionalni savez s najboljim projektima za razvoj i podizanje kvalitete boksa.

Oboje olimpijaca Nikolina i Luka tu ne misle stati, oboje su put Tokija krenuli s maksimalnim očekivanjima i povratkom s medaljama, što su podebljali i njihovi treneri Franjo Kristić i Tomislav Bašić.

Mlada Nikolina Ćaćić (20) već je uhvatila svoje mjesto u povijesti sporta kao prva Hrvatica koja će se boriti u olimpijskom ringu:

– Putujem opuštena i sretna, znam da smo učinili sve što je potrebno da u Tokiju dam maksimum. Želim uživati u svakom trenutku na Igrama, a isto tako u ringu pružiti najbolje mečeve u karijeri. Znam koliko je jaka konkurencija i sigurna sam u sebe – budem li boksala svoje najbolje izvedbe, onda će to donijeti i medalju. I znam da to mogu! – rekla je Nikolina.

Trener Franjo Kristić, kao i Nikolina i ostali zahvalili su na punoj potpori HBS-u, HOO-u, Zagrebačkom boksačkom savezu i matičnim klubovima BK Omegi i BK Saloni, prije svih svojim obiteljima, a Franjo je također veliki optimist:

– Nikolina je bila prva Hrvatica s europskim i svjetskim medaljama, prva koja nastupa na Olimpijskim igrama i vjerujem da će biti prva s olimpijskim odličjem. Vjerujem da ćemo se ponovo naći na povratku i da će tada biti prava medijska gužva na dočeku olimpijske medalje – poručio je trener Kristić.

U medalju duboku vjeruje i trener Luke Plantića, inače samozatajni i skromni Tomislav Bašić:

– Spremili smo se još 30 posto bolje nego što je Luka bio na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu, a tamo je dominirao. Hrvatski boks dosad ima jednu broncu Filipa Hrgovića iz Rija 2016., a ja vjerujem da ćemo se iz Tokija vratiti i sa sjajnijom – samouvjeren je Bašić.

I za kraj vrijedni Luka Plantić (24), neustrašivi borac velikog srca za kojeg ne postoji riječ nemoguće i koji ima dodatne motive za novi pothvat u Tokiju – prije dva tjedna dobio je drugu kćerkicu Niku:

– Osjećam da sam strahovito spreman, na 130 posto i tako ću boksati u Tokiju. Tamo su 22 najbolja boksača na svijetu u poluteškoj kategoriji, ali oni me ne zanimaju, neka oni budu spremni za mene, ja ću ići do kraja. Kad sam već izborio nastup u Tokiju i uhvatio priliku, ne mislim je ispustiti i vratiti se bez medalje. Jedva čekam mečeve – isijava Plantić opravdani optimizam.

Sretno Nikolina, sretno Luka – vi ste ponos hrvatskog boksa i sporta! Ostvarite svoje snove, zaslužili ste ih do kraja!

Odgovori

Back to top button