Boks

Ngannouu se ispunila želja! Kamerunski udarač u listopadu boksa protiv Tysona Furyja

Tjednima se govorilo, a sada je i službeno potvrđeno, vlasnik WBC-ov pojasa teške kategorije Tyson Fury boksat će 28. listopada u Rijadu protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Kamerunski udarač je prije nekoliko mjeseci potpisao za PFL, te je nastavio potragu za velikim protivnikom u boksačkom meču u kojem je oduvijek želio nastupiti.

Želja mu se napokon ostvarila, te će za nešto biše od tri mjeseca na priredbi u Saudijskoj Arabiji ući u boksački koji će mu sigurno donijeti najveću zaradu u karijeri.

Ngannoua mnogi smatraju najrazornijim udaračem u MMA povijesti. Njegov profesionalni rekord je 17-3, a 12 pobjeda izborio je nokautom.

Do osam nokauta je stigao u prvoj rundi, a tri su se dogodila u prvoj minuti.

Kamerunac je nakon trijumfa protiv Stipe Miočića kada je osvojio UFC-ov pojas imao samo jednu borbu.

Lani u siječnju je svladao Ciryla Ganea, a početkom ove godine napustio je promociju.

Kameruncu će to biti prvi boksački meč u karijeri.

Fury je posljednji nastup imao u prosincu kada je prekidom u desetoj rundi treći put pobijedio Dereka Chisoru i zadržao WBC-ov naslov u teškoj kategoriji.

Kralj Cigana je nakon toga pregovarao s Oleksandrom Usykom i Anthonyjem Joshuom, ali se niti jedna borba nije dogovorila.

Furyjev profesionalni boksački rekord iznosi 33-0-1 s 24 pobjede nokautom.

– Čim se oglasi zvono, bombe će nestati. Taj tip bi trebao biti najveći udarač na svijetu, ali vidjet ćemo kako će reagirati kada ga udari veliki Kralj Cigana – kazao je Tyson Fury i dodao:

– Jedva čekam se vratiti pod svjetla reflektora. Radujem se što ću pokazati svijetu da je Kralj Cigana najveći borac generacije u epskoj borbi s drugim velikim majstorom. Francis je izgledao čvrsto kad je uskočio u ring nakon moje borbe protiv Whytea, ali nema nitko jači od mene. Svi ćete se u to uvjeriti, a najteže će biti Francisu Ngannouu.

Kamerunski udarač ističe kako je dugo čekao Tysona Furyja i napokon ga dočekao.

– Oduvijek sam želio boksati, to je bio moj san. Nakon što sam postao apsolutni MMA prvak u teškoj kategoriji, sada sam dobio priliku ostvariti svoje snove i postati najopakiji čovjek na svijetu – kazao je Francis Ngannou i podvukao:

– A Tysonu bih poručio da u ringu što bolje pleše, jer kada ga dodirnem, on će zaspati.

>>> Pogledajte kako je borac od 167 kg na Prvenstvu Hrvatske u savateu ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button