Boks

Eddie Hearn kaže kako Furyju ne treba oduzeti WBC-ov pojas, ali je trebao dobiti obveznog izazivača

Posljednjih nekoliko tjedana provlačila se priča oko boksačkog meča između WBC-ova prvaka Tysona Furyja i bivšeg šampiona UFC-ove teške kategorije Francisa Ngannoua, koja je sada i potvrđena.

Fury i Ngannou boksat će 28. listopada u Rijadu!

A još se ranije potaknula rasprava kako bi Kralju Cigana, bude li dogovorio borbu s Francisom, trebao oduzeti WBC-ov pojas.

Boksački promotor Eddie Hearn smatra kako Furyju ne treba oduzeti naslov, ali kako mu je organizacija morala odavno dati obveznog izazivača.

Fury obveznu obranu titule nije imao od travnja prošle godine i pobjede protiv Dilliana Whytea.

A posljednji meč imao je početkom prosinca kada je u trilogiji prekidom u desetoj rundi svladao Dereka Chisoru.

Nakon toga počeo je razgovore za ujedinjenje pojaseva prvaka protiv Oleksandra Usyka, ali do realizacije te borbe nije došlo. Stalno je postavljao nove uvjete, te se Ukrajinac povukao iz pregovora.

Usyk će 26. kolovoza na boksačkoj priredbi na stadionu Wrocława u Poljskoj braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka protiv Daniela Duboisa, a Fury se krajem listopada bori protiv Francisa Ngannoua.

– Treba li mu zbog toga oduzeti WBC-ov naslov? Vjerojatno ne, ali je odavno trebao dobiti meč protiv obaveznog izazivača – kaže Eddie Hearn i dodaje:

– Pravila nalažu, pa tako i u WBC-u, da svakih 12 mjeseci postoji obavezni izazivač. A posljednji koji je s tog mjesta dobio priliku boriti se protiv Furyja bio je Dillian Whyte. Ne znam zašto dosad nije dobio novog obveznog izazivača. No Furyja se za to ne može kriviti, on će borbom protiv Ngannoua mnogo zaraditi.

Odgovori

Back to top button