Boks

Ngannou zna zašto je Wallin imao slab nastup protiv Joshue

Britanski boksač Anthony Joshue s tri lanjske pobjede (Jermaine Franklin, Robert Helenius i Otto Wallin) ponovno korača k vrhu teške kategorije.

Dvostruki svjetski prvak trebao je obnoviti svoju reputaciju na najvišoj razini nakon dva poraza protiv Oleksandra Usyka.

Nakon što je Franklina svladao jednoglasnom odlukom sudaca u sljedećim mečevima je bio mnogo uvjerljiviji. Heleniusa je nokautirao u sedmoj, dok je Wallin predao meč nakon pete runde.

Joshua je prvi put radio s novim trenerom Benom Davisonom, te se iz borbe u borbu vidio napredak, a posebno u zadnjem meču kada je dominirao u meču protiv čvrstog Šveđanina.

Nakon tog okršaja, AJ je dogovorio dvoboj protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua, koji će se 8. ožujka održati u Saudijskoj Arabiji.

Kameruncu će to biti druga profesionalna borba nakon što je impresionirao u svom debiju u tijesnim porazom protiv Tysona Furyja.

Posebno će se pamtiti treća runda kada je Ngannou poslao WBC-ovog prvaka u nokdaun.

Veteran slobodne borbe priznaje kako je Joshua bio odličan protiv Wallina, ali zna razlog zašto Šveđanin te večeri nije bio tako dobar.

– Anthony je imao sjajan nastup u zadnjoj borbi. Ali s druge strane, Otto Wallin nije ništa ponudio. Činilo mi se da je izgubio borbu prije nego što je ušao u ring – kazao je Francis Ngannou za Matchroom i nastavio:

– Možda je imao previše poštovanja prema njemu, jer toliko mnogo zna o AJ-u. Od toga da mu je bio protivnik u amaterskim danima do toga da su zajedno sparirali. Joshua je u svakom trenutku imao psihološku dominaciju. A kod Wallina se stekao dojam kao da se nije trebao ni pojaviti u ringu. Ali ipak, bio je to odličan meč za Anthonyja Joshuu.

Odgovori

Back to top button