Boks

Neporaženi teškaš ima svog favorita u meču Fury – Usyk: On je dovoljno lukav da može pobijediti

Dvadesetosmogodišnji britanski teškaš Fabio Wardley (17-0, 16 KO) brzo se uspinji na teškaškim boksačkim ljestvicama, te se nada kako će i dogodine nastaviti pobjedama.

Wardley se dobro uklopio u teškaško društvo, pa je tako imao priliku imati sparinge s Tysonom Furyjem i Oleksandrom Usykom.

A nakon što je s obojicom dijelio ring otkrio je svoje predviđanje ishoda njihovog međusobnog dvoboja.

Naime, Usyk i Fury su za veljaču sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji dogovorili meč za apsolutnog prvaka svijet.

Wardley je posljednji nastup imao krajem listopada na istoj priredbi na kojoj je Fury pobijedio Ngannoua. Tada je prekidom u sedmoj rundi nadjačao Davida Adeleyea.

A Usyk je u kolovozu nokautom svladao Daniela Duboisa

– Usyk i Fury su vrhunski boksači, no uvijek postoji mogućnost da pogriješe ili izaberu krivu taktiku. Mislim da obojica jako dobro znaju kako to nije obična borba, ona je mnogo više od toga. Kada znate da je protivnik drukčijeg ranga, onda morate promijeniti i način treniranja. To vas tjera da radite drukčije, pogotovo nakon svojih posljednjih nastupa – rekao je Fabio Wardley, te iznio svoju prognozu za njihov meč:

– Na sparingu sam uvijek bio bolji od Usyka. Vjerojatno je ljudima to zanimljivo čuti, ali ja istina, bio sam bolji od njega. Fury može pobijediti, ali nekako mi se teško kladiti protiv Usyka. On je dovoljno lukav i čini sve što je potrebno kako bi pobijedio protivnika.

Odgovori

Back to top button