Boks

Neporaženi Gilberto Ramirez razbio Sullivana Barreru i uvjerljivo stigao do svoje 42. pobjede

Neporaženi Gilberto Ramirez uvjerljivo je stigao do svoje 42 profesionalne pobjede. Meksički boksač je na borilačkoj priredbi Banc of California stadionu u Los Angelesu nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Kubanca Sullivana Barreru. Zurdo de Oriju je to bio 28 trijumf nokautom.

Meksikanac je još jednom pokazao kakve dinamite ima u rukama, te je još dotjerao svoj stil nakon što je počeo suradnju s Oscarom De La Hoyom.

Ramirez je taktički odboksao prve dvije runde sakupljajući bodove, a u trećoj je osjetio slabost suparnika. Krajem treće runde dovela sijevnuo je jedan Ramirezov udarac te je sudac morao prvi put brojati Barreru.

Sudac je ponovno morao prekinuti borbu nakon minute u četvrtoj rundu, ali se Barrera vratio.

Mislio je kako može nastaviti borbu no bol je očito bila prevelika. Pola minute kasnije samo je kleknuo i sudac je prekinuo meč.

Gilberto Ramirez je tom pobjedom pokazao kako je spreman napasti neku titulu u poluteškoj kategoriji. WBC i IBF pojasevi nalaze se kod Artur Beterbiev je vlasnik WBC-ova i IBF-ova pojasa prvaka, Dmitrij Bivol ima WBA naslov, a Joe Smith Jr. ima titulu WBO prvaka.

Čini se kako bio Gilbertu Ramirezu najviše odgovarao upravo Smitha. Meksikanac je prema BoxRec ljestvici treći poluteškaš svijeta, iza Beterbieva i Bivola.

Najbolje trenutke meča između Gilberta Ramireza i Sullivana Barrere možete pogledati OVDJE.

Odgovori

Back to top button