Boks

Nekadašnji trener Brončanog bombardera tvrdi: Wilderova je karijera gotova!

Američki boksač Deontay Wilder se krajem prošle godine razišao s trenerom Markom Brelandom. Brončani bombarder jako je zamjerio treneru što je bacanjem ručnika u ring prekinuo borbu protiv Tysona Furyja, koja se održala krajem veljače, i tako ostao bez WBC-ova pojasa prvaka.

Britanac je dominirao tijekom cijelog meča, a onda je u sedmoj rundi Breland odlučio prekinuti dvoboj. Slavni trener prekinuo je šutnju, pa izjavio:

– Wilderova je karijera gotova!

Mark Breland je otkrio kakvu su imali suradnju i zbog čega je prekinuo meč.

– Deontay je postao osoba koja ne može trenirati, jer misli da zna više od svih nas koji mu pomažemo. Nije mu bilo važno naučiti prednji direkt, samo je želio nastaviti svoju seriju nokauta – kazao je Breland i nastavio:

– Treneri su ga mogli podučavati samo ono što je želio učiti. Na meču protiv Furyja nismo imali osobu u kutu koja je zadužena za posjekotine jer je Deontay smatrao da mu ne treba. Ja nisam liječnik, ali sam znao da moram prekinuti borbu. Vidio sam da mu krv izlazi iz ušiju i zamagljen pogled. Više nije mogao stajati na nogama, izgubio je snagu.

Wilder se nakon poraza, osim na trenera, žalio i na težak kostim koji je nosio do ringa, ozljedu koju nije uspio sanirati, loše suđenje, te Furyjeve rukavice.

Uskoro će Brončanom bombarderu biti godinu dana od posljednje borbe, a izgleda kako u skorije vrijeme neće dobiti priliku za revanš protiv Tysona Furyja. Naime, sve smo bliži dogovoru meča za apsolutnog prvaka svijeta između Kralja Cigana i Anthonyja Joshue.

Deontay Wilder u profesionalnoj karijeri ima 42 pobjede (41 nokaut) i poraz, a jedna borba završila je neodlučeno.

Odgovori

Back to top button