Boks

Naši boksači i europska prvakinja Mariela Šteko danas će saznati suparnike na EP-u u Armeniji

Hrvatska reprezentacija mlađih seniora pod vodstvom izbornika Yousefa Hasana otputovala je na Europsko prvenstvo u Erevanu (Armenija) od 23. travnja do 4. svibnja, piše na službenoj stranici HBS-a.

U Zračnoj luci Franje Tuđmana naše mlade reprezentativce (rođeni 2005. i 2006. godine) uz članove obitelji ispratila je glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić, a s boksačima i izbornikom Yousefom Hasanom u Armeniju je otputovao i međunarodni sudac (dvije IBA zvjezdice) Ivan Votuc.

Iz Zagreba je na let prema Erevanu preko Varšave krenulo šest reprezentativaca dok su europska juniorska prvakinja Mariela Šteko i otac i trener Mladen Šteko poletjeli iz Münchena preko Frankfurta.

Hrvatsku će na Europskom prvenstvu mlađih seniora (EUBC Youth European Boxing Champions for Men & Women) predstavljati:

MLAĐA SENIORKA

do 63 kg Mariela Šteko (BK Petar Zrinski Zagreb)

MLAĐI SENIORI

do 63,5 kg Leon Maloić (Titan Gym Zagreb)

do 67 kg Luka Bukvić (Ares Zadar)

d0 75 kg Luka Tolj (Osijek)

d0 80 kg Luigi Šalov (Pula)

do 86 kg Anthony Mirković (Arena Pula)

+92kg Lovro Pavčec (Nokaut Zagreb)

Naše mlade reprezentativce u borbama s najboljim mlađim seniorima iz 30-tak europskih zemalja vodit će izbornik Yousef Hasan i trener Mladen Šteko, a na Europskom prvenstvu sudit će međunarodni sudac Ivan Votuc.

Izbornik Yousef Hasan (Nokaut Zagreb) kao trener već je bio na više od trideset europskih prvenstava u mlađim dobnim skupinama i s većine se vraćao s osvojenim medaljama.

Superteškaš Lovro Pavčec osvojio je europsko srebro kao kadet i brončanu medalju na Europskom juniorskom prvenstvu 2021., a lani je na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji zaustavljen u borbi za odličje u četvrtfinale kontroverznom podijeljenom odlukom sudaca u korist domaćeg bugarskog boksača.

Naša velika uzdanica je Mariela Šteko (16), europska juniorska prvakinja iz Montesilvana 2022. godine, ulazna mlađa seniorka koja ne pamti kad je posljednji put ring napustila kao poražena – ima niz od više od 30 pobjeda zaredom, a ove godine osvojila je sva natjecanja na kojima je sudjelovala: jake međunarodne turnire u Danskoj, Švedskoj, Banja Luci, Kup nacija u Somboru, te državno prvenstvo u Čakovcu na kojem je proglašena najboljom boksačicom u svim ženskim mlađim dobnim kategorijama.

Svi naši izabranici za Europsko prvenstvo u Erevanu su državni prvaci u svojim kategorijama, a Zadranin Luka Bukvić proglašen je najboljim boksačem Prvenstva Hrvatske za mlađe seniore u Čakovcu. Nakon državnog prvenstva uspješno su nastupili na jakom međunarodnom turniru u Lazarevcu na kojem je Hrvatska osvojila je tri zlatna, srebrno i dva brončana odličja.

S ambicijama za medalju Hrvati su u optimističnom raspoloženju otputovali i u Armeniju. Suparnike u ždrijebu saznat će u ponedjeljak navečer, a mečevi najboljih mladih europskih boksačica i boksača počinju u Mika Sports Areni u Erevanu u utorak.

Podsjetimo da je Hrvatska sljedeće 2024. godine dobila domaćinstvo i Europskog prvenstva (travanj 2024.) i Svjetskog prvenstva mlađih seniorki i ml. seniora (studeni 2024.) – prvi put u povijesti dva velika boksačka prvenstva u istoj godini u našoj domovini.

Odgovori

Back to top button