Boks

Najbolja hrvatska boksačica Nikolina Ćaćić izgubila u četvrtfinalu Mediteranskih igara

Nikolina Ćaćić (21), jedina hrvatska predstavnica u ženskom turniru i prva naša boksačica u povijesti koja se natjecala na Mediteranskim igrama, izgubila je meč četvrtfinala u kategoriji do 54 kg od najbolje crnogorske boksačice Bojane Gojković jednoglasnom odlukom sudaca, piše na službenoj stranici HBS-a.

Naša olimpijka i europska doprvakinja U-22 Nikolina Ćaćić (Omega Zagreb) na bodove je izgubila sve tri runde od sjajne mlade Crnogorke, dvaput zaredom juniorske prvakinje Europe i dvostruke europske prvakinje u mlađim seniorkama.

Sva tri bodovna suca (Alžir, Italija, Tunis) bodovali su s po 10:9 tri runde u korist Crnogorke.

Nikolina Ćaćić nije se dobro osjećala od dolaska na Mediteranskim igrama u Alžiru, imala je mučnine i želučane tegobe kao i neki drugi naši boksači, osjećala se iscrpljeno i ta slabost ostavila je traga.

Nikolina je kao i uvijek pokušala dati maksimum, srčano se upustila u borbu, a to nije bilo dovoljno za trijumf nad tehnički odličnom i energičnom Crnogorkom Bojanom Gojković koja je nametnula svoj žestoki ritam i u svoju kolekciju dodala još jedno veliko odličje s Mediteranskih igara u Oranu.

Porazom Nikoline Ćaćić u četvrtfinalu malo je hrvatsko boksačko izaslanstvo na Mediteranskim igrama u Oranu završilo nastup – u osmini finala ispali su Noa Ježek i Damir Plantić, a Petar Krešimir Knežević predao je meč bez borbe zbog slabosti uzrokovane trovanjem hranom.

Odgovori

Back to top button