Boks

Mlađi seniori otputovali na Svjetsko prvenstvo u Poljsku: Vratit ćemo se s medaljama!

Mladi hrvatski boksači s izbornikom Draženom Kuharom i trenerom Nenadom Mitrovićem otputovali su na Svjetsko prvenstvo mlađih seniora u Poljsku koje se održava od 10. travnja do 24. travnja 2021. godine, piše na službenoj stranici HBS-a.

Na put do poljskog Kielca dug više od 900 km uputili su se naši mladi izabranici u šest kategorija:

Kategorija do 64 kg: Andi Idrizi (2003.) BK Nokaut
Kategorija do 69 kg: Petar Krešimir Knežević (2003.) BK Sv. Donat
Kategorija do 75 kg: Antonio Grabić (2003.) BK Leonardo
Kategorija do 81 kg: Denis Črepinko (2003.) BK Thor
Kategorija do 91 kg: Borna Lončarić (2003.) BK David
Kategorija +91 kg: Josip Ćorić (2002.) Joker Split

Prije polaska na put, mladi hrvatski reprezentativci u Zagrebu su proveli sva potrebna testiranja prema rigoroznim protokolima AIBA-e (Svjetske boksačke federacije) kako bi mogli ući u Poljsku i natjecati se na SP-u, te u Hrvatskom boksačkom savezu preuzeli novu opremu Legea u kojoj će nas predstavljati na smotri najboljih mladih boksačica i boksača svijeta.

Izbornik mlađih seniora Dražen Kuhar rekao je optimistički prije polaska na put do Kielca:

– Vodimo najbolje mlađe seniore koje imamo i koji su to dokazali na državnom prvenstvu i na kriterijskim sparinzima. Dečki su odlično radili s obzirom na otežane okolnosti zbog pandemije, vrijedno trenirali i maksimalno se spremili za nastup na Svjetskom prvenstvu. S pravom očekujemo da će se u ringu pokazati u najboljem izdanju i vjerujemo da ćemo se vratiti s medaljama, pa i onima najsjajnijima.

Izbornik Kuhar sa svojim mladim pulenima apsolutno ima pravo na optimizam, pogotovo što u sastavu imamo vrlo perspektivne sportaše koji su već osvajali medalje na najvećim međunarodnim natjecanjima u mlađim kategorijama (Grabić, Lončarić, Ćorić…)

Za naše mlade boksače SP počinje zapravo u ponedjeljak, 12. travnja službenim pregledima i vaganjem, te ždrijebom u kojem će saznati protivnike.

Želimo mladim hrvatskim snagama puno sreće i uspjeha na Svjetskom prvenstvu, te da se vrate sretni i zadovoljni – s odličjima!

Mladi hrvatski reprezentativci s trenerima Kuharom i Mitrovićem, te predsjednikom HBS-a Bonom Bošnjakom koji ih je ispratio na dugački put do poljskog Kielcea.

Odgovori

Back to top button