Boks

Mladi reprezentativci Veočić i Grdović spariraju Luki Plantiću uoči olimpijskih kvalifikacija

Olimpijski kandidat Luka Plantić u poluteškoj kategoriji (81 kg) s trenerom Tomislavom Bašićem u BK Salona u Solinu ulazi u završnu fazu priprema za najveći izazov karijere – nastavak olimpijskih kvalifikacija početkom lipnja u Parizu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Gosti BK Salone u Solinu, u kojem doslovno i spavaju u klupskoj spavaonici, ovih dana su mladi reprezentativci, državni prvak u srednjoj kategoriji Gabrijel Veočić iz Slavonskog Broda i Nikoleto Grdović iz Zadra koji treniraju i spariraju s Lukom Plantićem i pomažu mu u brušenju forme za olimpijske kvalifikacije.

Veočić je prvak Hrvatske, a Grdović brončani s državnog prvenstva (pobijedio ga Plantić u polufinalu). Obojica naših mladih boksača nedavno su nastupali na vrlo jakom međunarodnom turniru Beogradski pobjednik i imali vrlo dobre nastupe, pogotovo Veočić koji je pobijedio daleko iskusnijeg i renomiranijeg suparnika, bugarskog prvaka Simeona Čamova. Obojici će žestoki treninzi i svakodnevni sparinzi s Plantićem i te kako koristiti u daljnjoj karijeri.

Luka Plantić početkom travnja nastupio je i osvojio brončanu medalju na uglednom turniru u ukrajinskom Hermesu i poslije toga ostao na pripremama u Ukrajini u Nacionalnom boksačkom centru u Harkivu.

Veočić i Grdović trenirat će s Plantićem do sredine sljedećeg tjedna, a naš olimpijski adut i prvak Hrvatske već 23. svibnja s trenerom Bašićem putuje za Pariz gdje će se pripremati za završni čin kvalifikacija za OI u Tokiju – presudni meč na rasporedu je 4. lipnja protiv Armenca Gora Nersesyana, brončanog s posljednjeg Europskog prvenstva.

Pobjeda Luki širom otvara vrata Olimpijskih igara, a na kvalifikacijama u Parizu nastupit će i Marko Milun u superteškoj kategoriji, te naše amazonke Nikolina Ćaćić (57 kg) i Marija Malenica (60 kg).

Odgovori

Back to top button