Boks

Hrgović nije štedio Huntera: On je sramota, da je barem nešto izmislio…

Filip Hrgović je početkom srpnja trebao boksati protiv Michaela Huntera za mjesto izazivača IBF-ova pojasa prvaka, a pobjednik tog dvoboja mogao je dobiti priliku boriti se protiv Joshue ili Furyja za naslov. No Amerikanac je odustao od borbe što je što je prilično razljutilo najboljeg hrvatskog boksača.

– On je sramota za profesionalni boks. Toliko dugo pregovarati, uzimati vrijeme svima i onda se povući bez objašnjenja. Da je barem nešto izmislio, poput ozljede ili koronavirusa – izjavio je Filip Hrgović u razgovoru za Večernji list.

A u čemu je bio problem?

– Kada je trebao poslati ugovor, nije se uopće javio, a nema drugog opravdanja nego da ne želi borbu. Očito se boji, jer kako drugačije protumačiti takvo ponašanje u prilici koja mu se pružila. Obećana mu je odlična zarada, mogao je postati prvi izazivač prvaka… Ako nije ozljeda, ne znam što može biti osim da se uplašio.

Ako se ovo oduži, morat ću napraviti stanku. Nitko se nikad nije za jednu borbu pripremao sedam mjeseci i jasno je da ću se morati odmoriti

Hrgović tvrdi kako problem nije bio u novcu, jer je Hunter trebao dobiti veći dio, u omjeru 60-40 posto. A koji je Filipov sljedeći korak.

– Sada se ponuda šalje sljedećem na IBF-ovoj rang-listi i on ima tri dana da odgovori. Ako ne pristane, ide se dalje po ljestvici sve dok netko ne prihvati. Onda imamo određen rok da dogovorimo financijski dio kolača, a ako se ne dogovorimo, onda idemo u licitiranje za organizatora te priredbe.

Je li možda vrijeme za stanku?

– Ako se ovo oduži, morat ću napraviti stanku. Nitko se nikad nije za jednu borbu pripremao sedam mjeseci i jasno je da ću se morati odmoriti. Borba s Hunterom trebala je biti u ožujku, pa u travnju, pa u svibnju, pa u srpnju i ja cijelo vrijeme mislim da neću stati, da ću stisnuti zube jer to je meč karijere. No ne može to unedogled.

S obzirom na to da on ostaje u igri, novac će se sada drugačije dijeliti.

– Sada sam ja A strana, ja sam taj višerangirani pa će meni pripasti 60 posto od ukupne svote. Čuo sam da je Charles Martin već odbio, za Agita Kabayela sumnjam da bi pristao, isto i za Kubanca Luisa Ortiza, za njega mi je rekao moj trener, također Kubanac.

Parker bi bio odličan izbor, veliko je ime, popularan je, no ja držim da sam bolji od njega. Uostalom, dobio sam ga na juniorskom Svjetskom prvenstvu

S obzirom na to da je Hunter sankcioniran i kao takav spušten s 4. na 11. mjesto rang-liste, četvrti je sada Hrgović, a peti Joseph Parker.

– Parker bi bio odličan izbor, veliko je ime, popularan je, no ja držim da sam bolji od njega. Uostalom, dobio sam ga na juniorskom Svjetskom prvenstvu. On se nedavno borio s Chisorom i pobijedio, no čujem da ima neku ozljedu i da se mora oporavljati.

Ne bi li se dvoboj s olimpijskim pobjednikom Tonyjem Yokom mogao prodati kao “nastavak olimpijskog polufinala”?

– Za naše promotore nema smisla da se mi sada borimo jer smo obojica u ranoj fazi naših profesionalnih karijera. Što se mene tiče, može, no mislim da on ne bi prihvatio.

Sve dok ne sazna kada će se sljedeći put boriti, Filip će ostati u Miamiju.

– Za tjedan do dva bi trebalo biti jasno hoću li imati meč planiranog 10. srpnja ili će se to prolongirati. Ako to bude slučaj, vratit ću se u Zagreb i malo odmoriti. Ovo mi je dobra pouka da trening malo balansiran, da ne treniram stalno jako prije nego što dobijem potvrdu borbe. To je dvosjekli mač – zaključio je Filip Hrgović.

Odgovori

Back to top button