Boks

Mike Tyson je korištenje steroida u borilačkim sportovima usporedio s pokušajem ubojstva

Bivši boksački prvak Mike Tyson u podcastu je korištenje anaboličkih steroida u borilačkim sportovima usporedio s pokušajem ubojstva. Legendarni Iron Mike smatra kako bi njihovo korištenje moglo dovesti do smrti.

Povod za njegov komentar je bilo otkazivanje nedavnog meča između Jeana Pascala i Badoua Jacka na boksačkoj priredbi koju su predvodili Floyd Mayweather i Logan Paul.

Naime, trebao je to biti revanš nakon njihovog prvog dvoboja koji se dogodio 28. prosinca 2019. u kojem je Jean sudačkom odlukom pobijedio Badoua.

No, Dobrovoljna antidopinška udruga provela je testiranje te je ustanovila kako je Pascal pozitivan na tri nedopuštene supstance: drostanolon, metabolit drostanolon i epitrenbolon. nekoliko dana kasnije potvrđen je i četvrta zabranjena tvar – eritropoetin.

Pascal je demantirao tvrdnje kako je nedozvoljene supstance namjerno unosio u sebe kako bi unaprijedio fizičke performanse.

– Nisam protiv steroida i takvih stvari jer ih mnogi koriste na pravi način. Ali steroidi se ne bi trebali koristiti u sportu gdje se ljudi bore. Mogu se koristiti ako želite brže trčati ili plivati, bilo šta osim fizičkog kontakta. No ako morate udariti čovjeka, to je onda pokušaj ubojstva – kazao je Mike Tyson.

Tyson je ranije najavljivao kako bi ove godine želio boksati nekoliko mečeva, ali zasad još niti jednom nije izašao u ring. Jedini je prije nekoliko mjeseci najavio revanš u rujnu protiv Lennoxa Lewisa. Iron Mike se lani, nakon 15 godina pauze, vratio u ring, a boksao je protiv Roya Jonesa.

Odgovori

Back to top button