Boks

Mike Tyson, Carl Froch, Tony Bellew i drugi prognoziraju ishod meča između Furyja i Usyka

Iz Furyjeva tabora ističu kako sve teče po planu te bi se meč za apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije između Kralja Cigana i Oleksandra Usyka trebao održati 29. travnja na Wembleyju.

Usyk u taj meč na stol donosi WBA, WBO i IBF pojas prvaka nakon što je dvaput pobijedio Anthonyja Joshuu.

A Fury je već tri godine vlasnik WBC-ovog naslova prvaka. Britanac je naslov osvojio protiv Deontaya Wildera, te ga kasnije još tri puta obranio (Wilder, Whyte i Chisora).

Premda meč još nije službeno dogovoren neki su se već upustili u prognozu i analizu jedne od najvećih borbi u povijesti boksa. Evo nekih od njih…

Mike Tyson:

– Tyson Fury uvijek iznova dokazuje da je najbolji. Poštujem Wildera, Usyka – ali najviše poštovanja imam prema Furyju. On je prvak i vladar teške kategorije. I on će sam odlučiti koliko dugo želi biti prvak – kaže Tyson Fury.

Carl Froch:

– Mislim da je Fury protiv Usyka sjajna borba. Kratko i slatko, mislim da je Fury prevelik za njega.

Usyk će u početku biti pametan, ali u nekoj fazi Fury će mu se približiti, nasloniti se na njega, maltretirati ga i početi ga udarati. Sijevat će njegovi aperkati kao i protiv Dilliana Whytea, i tada će završiti borbu. Jednostavno je prevelik i predobar. Fury će nokautirati Usyka.

Hasim Rahman:

– Usyk će pobijediti. Mislim da je Usyk najbolji teškaš koji se trenutačno bori. Mislim da Fury oponaša Usyka i da je u tome imao mnogo uspjeha – bori se protiv napornih i sporih teškaša. Sve što Fury može učiniti u boksu, Usyk može napraviti bolje.

Tony Bellew:

– Oduvijek sam mislio da je Fury prevelik za Usyka, ali što smo bliže meču, više šanse dajem Oleksandru. Mislim da je Usyk jedini koji ga može pobijediti.

Furyjev stil je znatno evoluirao otkako se povezao sa SugarHillom. On više nije borac s perom. On ima teške ruke i sjajno udara iz kontre. To je jedna od najboljih transformacija koje sam ikada vidio kod borca…

Uvijek sam mislio da je teškaš protiv koga se teško boriti. On je i sada opasan boksač, ogroman, ali i nespretan.

Daniel Dubois:

– Usyk je dobar borac i vrlo lukav. No osjećam kako Fury ima iskustva i već se dokazao da je najbolji.

David Price:

– Ono što Tyson Fury radi bolje od bilo koga drugog je da koristi svoju veličinu. To je jedna od njegovih najvećih prednosti. Nadmašio je Dereka Chisoru.

On je stručnjak u tome da bude veliki čovjek, to će pokušati protiv Usyk. Vjerojatno će ga pritisnuti i pomalo se prljavo boriti. Na kraju će Fury pobijediti na bodove.

George Groves:

– Usykov sam veliki obožavatelj. Ne znam je li dovoljno velik da izazove Furyja ako se dobro pripremi.

Ali, kada se radi o sposobnostima, Usyk je najbolji teškaš na svijetu. Ja ću jednostavno izabrati Usyka, vjerujem da će pobijediti Furyja.

Johnny Nelson:

– Tyson Fury će pobijediti, On je prevelik, prejak i prepametan – u ringu i izvan njega.

Usyk neće biti ni svjestan što ga je snašlo bude li se izgubio u Furyjevim umnim igricama. Za obojicu će biti vrlo važno mentalno se dobro pripremiti za borbu.

Fury se pokazao kao pravi i veliki borac. Dakle, Usyk je taj koji se sada mora dokazati. Jer koliko god Fury bio velik, mora ga natjerati da uzmakne. A to će biti vrlo teško.

Odgovori

Back to top button