Boks

Michael Hunter: Usyk bi mogao biti vrlo opasan protivnik Furyju

Svjetski boksački prvak teške kategorije Oleksandr Usyk je dominirao u nedavnom meču protiv Daniela Duboisa i pobijedio Britanca nokautom u devetoj rundi.

Neki boksački analitičari koji su prije tog meča Usyku davali šansu u mogućem okršaju protiv Tysona Furyja sada su promijenili mišljenje.

A američki teškaš Michael Hunter i dalje vjeruje kako Usyk ima velike šanse protiv Kralja Cigana budu li se jednog dana sreli u ringu.

– Još uvijek vjerujem da bi Usyk mogao biti vrlo opasan protivnik Furyju. Moć je jedina stvar, ali mora smisliti način kako steći njegovo poštovanje i pobjeđivati ​​u rundama. Usyk je brzonogi borac i na početku meča morao bi steći Tysonovo poštovanje – rekao je Michael Hunter i dodao:

– Vidim kako mu Usyk može napadačkom taktikom stvoriti velike probleme. Mislim da Furyju nije lagano boriti se s boksačima naše veličine, jer su brzi i mnogo se kreću. Ali ne vjerujem da će se ikada naći u ringu. Nadam se da hoće, ali bojim se da se to neće dogoditi.

Hunter dobro poznaje Usykove kvalitete, jer jedini poraz koji je pretrpio u karijeri bio je onaj od Ukrajinca, a to se dogodilo u travnju 2017. u meču za naslov WBO-ova prvaka kruzer kategorije. Američki boksač je izgubio jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button