Boks

Mauricio Sulaimán ističe kako bi Anthony Joshua moga biti sljedeći protivnik Tysonu Furyju

Nakon propalih pregovora oko meča za ujedinjenje pojaseva prvaka teške katgeorije, Oleksandr Usyk i Tyson Fury okrenuli su se novim izazovima.

Ukrajinski boksač trebao bi 26. kolovoza u Wroclawu protiv Daniela Duboisa braniti WBA, IBF i WBO pojas prvaka, no još se ne zna tko bi mogao biti sljedeći protivnik Kralju Ciganu.

Neko su se vrijeme spominjali Andy Ruiz Jr., Zhilei Zhang, te Australac Demsey McKean, a od nedavno je ponovno aktualan mogući dvoboj protiv Anthonyja Joshue.

Fury je izjavio kako su AJ-u poslali ugovor za borbu na Wembleyu, ali nisu dobili odgovor.

No ovih je dana WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaimán izjavio kako bi Fury uskoro trebao dobiti obveznog izazivača, a to bi mogao biti – Anthony Joshua.

– Ništa se ne događa, a blizu je srpanj. Moramo nešto poduzeti. Tyson Fury mora pokazati kakav je WBC-ov prvak – rekao je Mauricio Sulaimán i dodao:

– I Anthony Joshua može biti sljedeći izazivač. Ne budu li se Wilder i Ruiz željeli boriti u eliminator meču, Joshua je treći. Ne želim previše nagađati, jer za sve trba vremena, a njega je sve manje. Zato će WBC uskoro donijeti neke nove odluke. Previše je talentiranih boksača i potencijalno dobrih borbi koje mogu tešku kategoriju ponovno učiniti zanimljivom.

Odgovori

Back to top button