Boks

Matteo Komadina i Marko Zeljko ispali s EP-a, Luka Plantić se u petak bori za medalju

Matteo Komadina (do 63, 5 kg) i Marko Zeljko (do 67 kg) nisu uspjeli izboriti četvrtfinale Europskog prvenstva u Erevanu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Delnički vatrogasac i član BK Rijeke, naš prvak Matteo Komadina u kategoriji do 63,5 kg u 1/8 finala Europskog prvenstva u Armeniji izgubio je od Španjolca Adriana Creusa Thiama jednoglasnom odlukom sudaca.

Matteo protiv višeg i dužeg Španjolca, vrlo okretnog i brzog nije uspio nametnuti svoj stil, teško je prilazio bliže Španjolcu koji je Matteove pokušaje zaustavljao preciznim pojedinačnim pogocima s distance.

Matteo je prvu rundu izgubio podijeljenom odlukom 4:1, jači pritisak nije uspio napraviti u preostale dvije runde, nije mogao čvršće i konkretnije prići i zadati opasnije serije jer Španjolac, šesti nositelj kategorije, brže se kretao i skupljao bodove.

Čestitke Matteu Komadini i treneru/izborniku Kristijanu Hodaku na srčanom meču protiv kvalitetnog suparnika europske klase.

Naš vatrogasac, instruktor i glazbenik iz Delnica spremio se najbolje koliko je mogao za nastup na Europskom prvenstvu, kao i lani kad je upisao pobjedu i izborio osminu finala na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Hrvatski prvak do 67 kg i povratnik na međunarodnu scenu Sesvećanin Marko Zeljko (BK Salona) ispao je u 1/8 finala Europskog prvenstva u Erevanu jednoglasnom odlukom sudaca od Škota Tylera Jollyja!

Zeljko je u prvoj rundi održavao ravnotežu s borbenim Škotom, sedmim nositeljem, tehnički vrhunski školovanim boksačem i tu rundu suci su bodovali 4:1 za Škota.

U nastavku Marko je pao u ritmu i kretanju, načele su ga snažne kombinacije Škota u tijelo i kroz gard, pa je spremniji Jolly u drugoj rundi iznudio i brojanje Zeljku.

Meč je bodovno bio već odlučen nakon dvije runde, Zeljko nije imao snage za preokret, a u trećoj je sjajni škotski tehničar zadao još jednu seriju i brojanje za sigurni finiš borbe u svoju korist.

Marku Zeljku i treneru Tomislavu Bašiću čestitke za srčanu i otvorenu borbu na Europskom prvenstvu koju je časno izgubio od kvalitetnog i vrhunski spremnog škotskog borca.

Marko Zeljko je četvrti hrvatski boksač koji se oprostio od nastupa na Europskom prvenstvu u Erevanu, ispali su i Petar Cetinić, Damir Plantić i Matteo Komadina.

U borbi za medalje ostao je Luka Plantić u poluteškoj kategoriji koji će u petak, 27. svibnja boksati u četvrtfinalu protiv domaćeg favorita, Armenca Hambardzuma Hakobyana.

Odgovori

Back to top button