Boks

Mateo Pejić osigurao treću medalju za Hrvatsku na juniorskom EP-u!

Mateo Pejić u kategoriji do 80 kg osigurao je treću medalju za Hrvatsku na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju. Riječanin je u četvrtfinalu pobijedio Litavca Karolisa Janulisa prekidom u prvoj rundi, piše na službenoj stranici HBS-a.

Pejić je žestoko ušao u meč za medalju, Litavac je također agresivno krenuo u napad i kraćenje distance protiv višeg Pejića, ali je odmah naletio na stijenu – na precizne Pejićeve direkte.

Mateo ga je brzo odmaknuo ubojitim udarcima, a onda i prvi put ozbiljno uzdrmao. Nakon prvog odbrojavanja Pejić je još žešće napao i zgrabio priliku, kombinacijom udaraca potpuno je srušio gard Litavca i sutkinja u ringu morala je prekinuti meč.

Mateo Pejić postao je drugi hrvatski junior u polufinalu uz Lovru Pavčeca u superteškoj kategoriji iznad 80 kg i borit će se za finale u petak kao i Lovro, a sutra će nastup u polufinalu imati i juniorka Nika Lopac u kategoriji do 80 kg.

Pejić će se za finale boriti protiv opasnog Rumunja Angela Teodorescua. Rumunjski teški udarač u četvrtfinalu je u prvoj rundi nokautirao Srbina Mašana Nikčevića s kojim je Pejić nedavno boksao na velikom međunarodnom turniru u Vrbasu i preglasavanjem izgubio meč. Rumunj je nad Nikčevićem slavio teškim nokautom nakon kojeg se srpski reprezentativac jedva pridigao.

Bravo za sjajne hrvatske juniore i trenere Zorana Kralja ml, Yousefa Hasana i Veselina Lakičevića, Hrvatska ima tri sigurne medalje na Europskom prvenstvu i tri borbe za finale i europski juniorski tron.

Prije dvije godine u Tbilisiju Mateo Pejić je također kao i Lovro Pavčec postao kadetski viceprvak Europe i sad su obojica u Gruziji dodali nove velike uspjehe u mladim i već tako uspješnim karijerama.

Odgovori

Back to top button