Boks

Martin Bakole želi izbjeći Filipa Hrgovića i traži meč protiv Zhileija Zhanga

Kineski teškaš Zhilei Zhang je nedavnom pobjedom protiv Joea Joycea osvojio je WBO-ov pojas privremenog prvaka.

A tim je trijumfom veliku korist imao i najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović, koji je na BoxRecovoj ljestvici skočio čak deset mjesta i sada je deveti.

To je Hrgi najbolji plasman u karijeri. U prosincu 2019. nakon pobjede nad Ericom Molinom bio je 12..

Hrgović je prošle godine u kolovozu u Džedi jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Zhanga.

Prije nekoliko dana ponudio mu je revanš, te je izjavio kako je spreman otići u Kinu i nokautirati ga pred njegovim navijačima.

Kineza je prozvalo već nekoliko boksača, a među njima je i Martin Bakole.

Kongoanski profesionalni boksač, koji izgleda pokušava izbjeći meč protiv Hrgovića, zainteresiran je za meč protiv Kineza.

– Prihvatio bih borbu protiv Zhanga bez razmišljanja. Njegova pobjeda nad Joyceom je fantastična. Ljudi su uživali iako im je vjerojatno bilo žao vidjeti Joycea u tom stanju. Nisu to očekivali, ali ovo je boks, tu je svašta moguće – kazao je Martin Bakole i dodao:

– Joyce mu je darovao tu pobjedu, napravio je ogromnu pogrešku jer je stajao ispred Zhanga. Mislim da ga nije ozbiljno shvatio. Nikad nisam sparirao sa Zhangom, ali zaustavit ću ga. Protiv mene će imati mnogo teži meč.

Martin Bakole je u posljednjem meču sudačkom odlukom pobijedio Tonyja Yoku, a ovog se vikenda bori protiv neporaženog Ukrajinca Igora Hulka Ševadzuckija.

>>>Pogledajte kako je na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u savateu borac od 167 kgilograma ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button