Boks

Marko Pratljačić svladao Azerbajdžanca Eldara na turniru u Debrecenu, Jelačić i Alagić ispali

Osječki teškaš i državni prvak Marko Pratljačić (28), stariji Lukin brat, izborio je veliku pobjedu nad Azerbajdžancem Gulievom Eldarom i plasirao se u četvrtfinale tradicionalnog 67. Bocskai memorijala u Debrecenu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Stariji brat Pratljačić dominirao je u sve tri runde, koristio je visinu, pa je viši i dužih ruku pogađao Eldara, dobro izbjegavao široke Eldarove kontre i tjerao ga u kut i na konopce, a Azerbajdžanac se spašavao spuštanjem glave i držanjem. Izgledao je zadovoljno što je izdržao meč do kraja bez prekida, a pobjeda Pratljačića nije bila upitna!

Marko Pratljačić sutra (četvrtak, 9. veljače 2023.) u četvrtfinalu borit će se protiv jakog ukrajinskog prvaka Serhija Horskova koji je u osmini finala svladao predstavnika Češke!

DENI ALAGIĆ (67 kg) izgubio je protiv Ukrajinca Yaroslava Mykhalushka u 1. kolu velikog međunarodnog turnira u Debrecenu.

Naš najmlađi reprezentativac u Debrecenu odolijevao je ispočetka silovitim napadima snažnog ukrajinskog predstavnika i dobro izbjegavao početne nalete, no sve teže pratio je ritam i onda primio udarac za brojanje nakon kojeg su naši treneri procijenili da je bolje prekinuti meč nego riskirati još koji teži udarac.

Mladi Deni Alagić (19) lani se sjajno borio i s dvije pobjede bio nadomak medalji na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, no poslije toga praktički nije imao mečeva, a odmah na startu u Debrecenu naletio je na kvalitetnog i moćnog ukrajinskog boksača.

Splićanin MARIN JELAČIĆ (63,5 kg) podijeljenom odlukom izgubio je protiv Belgijca Mehdaouija Azzedinea u 1. kolu na Bocskai memorijalu u Debrecenu.

U izjednačenom meču Jelačić se vrlo dobro kretao i neutralizirao nalete Belgijca, pogađao iz brzih kontri i zaustavljao napade Azzedinea!

Belgijac je u drugoj i trećoj rundi pojačao tempo, nametnuo borbu s puno izmjena i u finišu treće runde, kad je nestalo koncentracije, a Jelačića je smetalo i krvarenje iz nosa, u nasumičnoj razmjeni Splićanina je pogodio zalutali udarac koji je sudac u ringu okvalificirao kao brojanje našem boksaču.

To je očito i presudilo meč i pobjedu na stranu Belgijcu.

Marin Jelačić se kao osmi naš predstavnik u dva dana mečeva oprostio od nastupa u Debrecenu.

Četvrtfinale Bocskai memorijala izborili su pobjedama Gabrijel Debanić u srednjoj kategoriji (75 kg) i Marko Pratljačić u teškoj (92 kg).

Obojica naših reprezentativaca za medalje u 1/4 finalu boksaju sutra, u četvrtak, 9. veljače 2023.

Odgovori

Back to top button