Boks

Marijan Vujević, Gabriel Debanić i Petar Leskur izborili pobjede prvog dana Memorijal Marka Bošnjaka

U ringu na otvorenom, na nogometnom igralištu NK Tramošnice održana je prva večer mečeva na velikom međunarodnom 9. Memorijalu Marka Bošnjaka, piše na službenoj stranici HBS-a.

U spektakularnom ambijentu, pred više od 2000 gledatelja (sama Tramošnica sada broji samo 200-tinjak stalnih mještana!), vrijedni organizatori su pripremili vrhunski sportski događaj za pamćenje.

Veliki međunarodni 9. Memorijal Marka Bošnjaka organizirali su članovi obitelji Bošnjak i brojni prijatelji Tramoščanini, u spomen na najvećeg boksača iz toga kraja, Marka Bošnjaka koji je ostao zapamćen kao najmlađi prvak bivše države u teškoj kategoriji, uz suorganizaciju Hrvatskog boksačkog saveza i Boksačkog saveza Bosne i Hercegovine.

Na 9. Memorijalu Marka Bošnjaka sudjeluju seniorski reprezentativci iz devet zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Ukrajine i Hrvatske.

Prvog dana održano je osam mečeva, a finala za trofeje najboljih na rasporedu su u nedjelju, 30. srpnja 2023. od 19.00 sati.

Pobjednik 9. Memorijala bit će nagrađen jedinstvenom skulpturom Marka Bošnjaka u bronci, umjetnički rad jednog od najvećih hrvatskih kipara Antuna Jurkića.

Deveti Memorijal Marka Bošnjaka održava se u prekrasnom ozračju, jer su se na igralištu NK Tramošnice okupili brojni ljudi porijeklom iz Posavine: iz Hrvatske, Austrije, Švicarske, Njemačke i drugih zemalja, a mečevi prvog dana, u kojima su borbeni i motivirani boksači, koje je ponijela potpora punog gledališta oko ringa, pružili su najbolje od sebe i podarili im pravi sportski užitak.

Na početku Memorijala pozdravne riječi uputili su BONO BOŠNJAK, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza; PREDRAG BARTULA, predsjednik Boksačkog saveza BiH; te dopredsjednik i sportski direktor HBS-a general MLADEN MIKOLČEVIĆ.

U osam borbi nastupila su četvorica hrvatskih boksača. Svim boksačima čestitke na borbenim mečevima u kojima su davali najbolje što su mogli, nošeni publikom pružili i više nego za što su bili spremni u ovom dijelu sezone i kojima su podignuli temperaturu u gledalištu u ugodnoj ljetnoj večeri u Tramošnici.

Meč večeri, koji je oduševio sve prisutne, bio je u poluteškoj kategoriji između našeg PETRA LESKURA (Grom Split), najboljeg boksača državnog prvenstva do 22 godine i BRANIMIRA MILIVOJEVIĆA iz Srbije.

Obojica boksača su nošeni publikom pružili tri runde bespoštedne borbe, u kojoj je viši Leskur raznovrsnim kombinacijama u glavu i tijelo napadao Milivojevića, no čvrsti, neslomljivi boksač Srbije podnosio je sve udarce i do kraja opasno prijetio brzim kontrama.

Medalje za nastup na 9. Memorijalu Marka Bošnjaka uručio im je Pero Bošnjak, još jedan bivši boksač iz obitelji Bošnjak.

MARIJAN VUJEVIĆ (Grom Split) do 71 kg dominirao je protiv Slovaka Horvatha, kao i GABRIEL DEBANIĆ (Leona Zagreb) protiv drugog Horvatha u selekciji Slovačke.

U teškoj kategoriji do 92 kg IVAN ĐUKA (Salona) žestoko se borio s nižim i čvrstim Talijanom Bortoneom koji je uspio nametnuti borbu iz stalnog klinča, s puno međusobnih zahvata i poništiti Đukinu prednost u visini i dužini ruku, te steći bodovnu prednost za pobjedu.

  1. 60 kg Youseff Al Mourchid ITALIJA – Latin Ivanov BUGARSKA 2-0 (prekid RSC 1. runda)
  2. 71 kg Marijan Vujević HRVATSKA – Samuel Horvath SLOVAČKA 2-0 (3-0 odluka sudaca)
  3. 71 kg Gabriele Guidi Rontani ITALIJA – Rumen Rumenov BUGARSKA 2-0 (prekid RSC 2. runda)
  4. 75 kg Ladislav Horvath SLOVAČKA – Illiya Lischuk SLOVENIJA 2-0 (3:0 odluka sudaca)
  5. 75 kg Roman Horvath SLOVAČKA – Gabriel Debanić HRVATSKA 0-2 (3:0 odluka sudaca)
  6. 80 kg Petar Leskur HRVATSKA – Branislav Milivojević SRBIJA 2-0 (2:1 podijeljena odluka sudaca)
  7. 92 kg Vincenzo Bortone ITALIJA – Ivan Đuka HRVATSKA 2-0 (3-0 odluka sudaca)
  8. +92 kg Diego Lenzi ITALIJA – Miha Vindiš SLOVENIJA 2-0 (prekid KO 1. runda)

Mečeve su s kolegama iz Bosne i Hercegovine sudili hrvatski suci Naim Ramaj, Petar Grubišić i Robert Krpan.

U nedjelju, 30. srpnja održava se finalna večer borbi na 9. Memorijalu Marka Bošnjaka, a nastupit će prvi put nakon osigurane olimpijske norme i osvojenog srebra na Europskim igrama u Krakovu, i najbolji hrvatski reprezentativac GABRIJEL VEOČIĆ.

Odgovori

Back to top button