Boks

Marija Malenica preselila u London i vraća se profesionalnim borbama

Hrvatska prvakinja i reprezentativka, srčana Splićanka Marija Malenica (32) potpisala je ugovor za Ringside Agency i danskog menadžera Steffena Rasmussena i ponovo će se okušati u profesionalnom ringu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Marija je preselila u London i tamo trenira u Box Clever Gymu s trenerom Peteom Ligginsom, čeka prve profesionalne mečeve i radi kao trenerica u klubu kako bi mogla pokriti troškove u engleskoj prijestolnici.

Marija se javila iz Londona:

– Zasad je sve odlično, savršeno prema planu, radim i treniram u klubu, a u tijeku su dogovori i traženje prvih protivnica. Liggins je prvi trener, a nastavljam suradnju i s Antom Matasom s kojim sam u stalnom kontaktu. Mečevi u profesionalnom ringu neće utjecati na nastupe za Hrvatsku u olimpijskom boksu u kojem i dalje imam velike planove.

To potvrđuje i izbornik ženske reprezentacije i Marijin trener u splitskom Pit Bullu Ante Matas:

– Zna se Marijina najveća želja – nastup na Olimpijskim igrama! Za Tokio nismo imali sreće i već se usredotočila za Igre u Parizu 2024. godine i na sva ostala europska i svjetska natjecanja koja vode tom cilju. Nastupit će i na Prvenstvu Hrvatske koje je zakazano za 23. rujna, a čekamo i termin Svjetskog prvenstva najesen ove godine ili početkom sljedeće.

Marija Malenica živjela je za plasman u Tokio, sve žrtvovala i podredila tome, potvrdila odličnu formu pobjedama na Svjetskom kupu u Kölnu i Balkanskom prvenstvu u Zagrebu (proglašena najboljom boksačicom!), a nedostajalo joj je samo malo sreće na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu u kategoriji do 60 kg.

Borila se lavovski, bespoštedno do posljednjeg atoma snage protiv Francuskinje Maive Hamadouche, prve na svjetskoj profi-listi i IBF-ovoj svjetskoj prvakinji, u meču koji je ušao u antologiju po broju razmijenjenih udaraca. Bodovanje je otišlo na stranu domaće favorizirane Francuskinje i zbog puno jače reputacije.

Taj žestoki, nesmiljeni meč nije mogao proći nezapaženo i Marija je dobila novu priliku za borbe s profesionalnim boksačicama i sigurna je da će joj to pomoći u ostvarenju olimpijskog sna, pogotovo što je profesionalnim boksačicama i boksačima otvoren put na Igre.

Marija je već i prije nego što se posljednjih godina u potpunosti posvetila olimpijskom boksu, nastupala na profi-spektaklima. Živjela je u Amsterdamu, na Tajlandu, u Londonu i u Dublinu, borila se u kick-boxingu i u MMA i skupila respektabilni niz trofeja – dvostruka je svjetska i europska prvakinja u K1 i europska prvakinja u tajlandskom boksu.

U full-contactu na WAKO prvenstvima ima impresivan skor od 30 mečeva, 25 pobjeda, 2 KO!

Jedini meč u profesionalnom boksu imala je dosad u Singapuru 2017. godine i upisala pobjedu. Sada želi što više protivnica i mečeva u sljedećem periodu kako bi brzo podignula rejting među boksačkim amazonkama i uhvatila priliku u borbama za pojaseve prvaka u svjetskim profi-organizacijama. Marija kaže:

– Za desetak dana evo mene ponovo u Splitu, ostat ću dva tjedna i raditi u Pit Bullu, a htjela bih nastupiti na državnom prvenstvu u rujnu i onda na Svjetskom prvenstvu. Naravno, uvijek ću biti na dispoziciji i kad ću biti potrebna reprezentaciji, a željela bih se jednog dana boriti u profesionalnom meču za titulu, ako to bude moguće, pred svojom publikom u Splitu i Hrvatskoj!

Odgovori

Back to top button