Boks

Mariela Šteko osigurala drugu medalju za Hrvatsku na EP-u mlađih seniorki u Erevanu

Europska prvakinja MARIELA ŠTEKO (16) dominantno je startala na EP-u mlađih seniorki u Erevanu i sigurnom, jednoglasnom 5:0 pobjedom u 1/4 finalu kategorije do 63 kg osigurala novo europsko odličje i plasman u polufinale, piše na službenoj stranici HBS-a.

Superiorna Mariela je izdominirala domaću Armenku Liliat Asatryan. Za glavu viša od protivnice, Mariela nije dopustila Armenki da joj se približi, a kamoli plasira udarac i s munjevitim direktima s distance riješila sve dvojbe u prve dvije runde.

Mariela se maestralno igrala, u svakom pogledu, s inferiornijom suparnicom, plesala oko nje i nenadano je pogađala brzim direktima.

Ponovo je demonstrirala jedinstveni “alijevski” stil u ženskom boksu – pleše kao leptir, ubada kao stršljen – nije je okrznuo nijedan udarac, a zadala je ozbiljne probleme brojnim preciznim projektilima domaćoj Armenki koju je u napade gurala glasna naklonost domaće publike, ali to nije moglo pomoći.

Mariela je osigurala odličje na Europskom prvenstvu mlađih seniorki i u polufinalu će boksati u nedjelju, 30. travnja 2023. godine protiv Rumunjke Nicole Sebe koja je uvjerljivo sa 5:0 svladala predstavnicu Češke.

Rumunjka je aktualna europska prvakinja u mlađim seniorkama, dakle bit će to dvoboj dvije zlatne – Mariela je lani bila juniorska prvakinja Europe i sada je ulazna mlađa seniorka,

Medalju je dosad osigurao i LOVRO PAVČEC u superteškoj kategoriji +92 kg i za finale će boksati u ponedjeljak, 1. svibnja protiv domaćeg Armenca.

Dvije medalje su osigurane, a za odličje će se boriti i Luka Tolj u 1/4 finalu srednje kategorije do 75 kg.

Lani je bila europska juniorska prvakinja, niz nepobjedivosti traje više od 30 mečeva, a ove godine osvojila je sve turnire na kojima je startala kao ulazna mlađa seniorka!

Naš prvak do 63,5 kg LEON MALOIĆ (Titan Gym) završio je nastup na mlađeseniorskom EP-u u Erevanu – u 1/8 finala jednoglasnom odlukom izgubio je meč od Čeha Vojtecha Bernaceka.

Leon Maloić nije pronalazio odgovor na višeg i dužih ruku češkog boksača koji ga je držao na distanci i skupljao bodove prednjom lijevom rukom.

Leon je prvu rundu izgubio podijeljenom odlukom, nije uspijevao ni u nastavku probiti gard visokog Čeha, a ulasci prema Čehu kako bi zadao kvalitetne udarce, završavali su kontrama Berniceka i meč je neumitno otišao na češku stranu.

LEON MALOIĆ bio je još jedan debitant u našim redovima i četvrti koji je završio natjecanje (prije njega Luka Bukvić, Luigi Šalov i Anthony Mirković bb).

Odgovori

Back to top button