Boks

Mariela Šteko, Lana Paljušić i Lorena Horvat najbolje na Prvenstvu Hrvatske

U Čakovcu je održano Prvenstvo Hrvatske za boksačice u mlađim dobnim skupinama (kadetkinje, juniorke i ml. seniorke), piše na službenoj stranici HBS-a.

U Čakovcu su nastupile sve naše osvajačice europskih medalja u kategorijama kadetkinja i juniorki osim Valerije Šteko koja nije dobila protivnicu, ali je u sve dane bila srčana potpora svojim klupskim prijateljicama!

Mlade boksačice ambicioznog Thor Bartolovca osvojile su tri zlata, četiri srebra i broncu – ukupno osam medalja na Prvenstvu Hrvatske!

Splitski Pit Bull osvojio je nove tri titule državnih prvakinja, BK Brod dva zlata i dva srebra, BK Kutina dva zlata i srebro, BK Petar Zrinski Zagreb dvije titule, a prvakinje imaju i Grom Split, Coloseum Zagreb, Senj i Titan Gym Zagreb!

Trofeje najboljima u kategorijama kadetkinja, juniorki i mlađih seniorki uručili su predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak, glavna tajnica HBS-a Nikolina Jurić i delegat koji je odlično vodio Prvenstvo Hrvatske Dražen Kuhar.

Čudesna Mariela Šteko, juniorska prvakinja Europe, nastavila je niz nepobjedivosti i u starijoj konkurenciji mlađih seniorki.

U Čakovcu je osvojila novu titulu državne prvakinje suverenom pobjedom prekidom u 1. rundi protiv Zadranke Ane Peše u kategoriji do 63 kg i svojim elegantnim, a ubojitim plesom u ringu zaslužila titulu najbolje mlađe seniorke na Prvenstvu.

Mariela Šteko u 2023. godini već je nanizala trijumfe na jakim međunarodnim turnirima u Danskoj, Švedskoj, Somboru i Banja Luci, ima briljantni niz od 30-tak pobjeda zaredom, te se i ne sjeća kad je posljednji put poražena u ringu.

Nove prvakinje u mlađim seniorkama su i Nikolina Kolman (Titan Gym, +81 kg), dvostruka brončana na EP-u Nika Lopac (Senj, 81 kg), Lana Kovačić (Grom Split, 70 kg), te Lavinia Jaić (Coloseum Zagreb, 63 kg)!

Najbolja juniorka PH-a je brončana s juniorskog EP-a Lana Paljušić (BK Petar Zrinski), još jedna boksačica Borilačke akademije Mladena Šteke u Münchenu, a klasu iznad svih demonstrirala je s dvije uvjerljive pobjede za zlato u kategoriji do 57 kg!

Nove juniorske prvakinje Hrvatske su i Julija Bozak (Thor Bartolovec, 70 kg), osvajačica europske bronce Agata Štajcer (Kutina, 66 kg), Anđelina Filipović (Kutina, 60 kg), Leona Marija Jarec (Pit Bull Split, 54 kg), reprezentativka Ana Jukičić (Brod, 52 kg) koja je također s dva ekspresna prekida u polufinalu i finalu osvojila zlato, te Lorena Klaić (Brod) u najlakšoj kategoriji do 46 kg.

Najbolja kadetkinja PH-a je europska prvakinja Lorena Horvat (Thor Bartolovec, 70 kg) koja je za novi trofej dominirala u dva meča, a u finalu je taktički odboksala sve tri runde bez forsiranja prekida.

Kadetske prvakinje Hrvatske u Čakovcu su postale i Lana Skupnjak (Thor Bartolovec, 64 kg), Linda Zakonović (Pit Bull Split, 51 kg), te sitna i dinamitna Ema Anđela Žaja (Pit Bull Split) u kategoriji do 46 kg!

Odgovori

Back to top button