Boks

Mariela Šteko i Lovro Pavčec danas se bore za europski naslov

Dvoje hrvatskih natjecatelja bore se danas u finalu Europskog prvenstva mlađih seniora u Erevanu (Armenija), piše na službenoj stranici HBS-a.

Finaliste u obje konkurencije imali smo samo lani na Europskom prvenstvu seniora U-22 u Poreču u obje konkurencije (GABRIJEL VEOČIĆ zlato i NIKOLINA ĆAĆIĆ srebro)!

Za zlata će se boriti MARIELA ŠTEKO do 63 kg i LOVRO PAVČEC u superteškoj kategoriji +92 kg!

MARIELA ŠTEKO (16) juniorski staž prošle godine okrunila je s titulom prvakinje Europe u Montesilvanu (Italija). Hrvatica iz Münchena, iz poznate borilačke obitelji Šteko, neporažena je u više od 30 mečeva.

Ove godine upisala je i sve pobjede kao mlađa seniorka na turnirima u Danskoj, Švedskoj, Banja Luci, Somboru i Čakovcu, a za Europsko prvenstvo pripremala se sparinzima protiv vrhunskih seniorki (!) iz Njemačke, Bugarske, Češke…

Klasu je na najbolji način pokazala u ringu u Erevanu – svojim jedinstvenim, lepršavim, a ubojitim ‘alijevskim’ stilom, virtuoznim plesom među konopcima, slomila je domaću Armenku, a potom aktualnu mlađeseniorsku prvakinju Europe, Rumunjku Crinutu Sebe u dosad za Marielu najtežem meču karijere.

MARIELA ŠTEKO za novo europsko zlato borit će se protiv Poljakinje Aleksandre Jankowiak koja je senzacionalno u polufinalu svladala favoritkinju iz Rusije Dariju Novinskaju, također bivšu juniorsku prvakinju Europe.

Meč ŠTEKO vs. JANKOWIAK je sedmo žensko finale po redu u srijedu, 3. V. koja počinju već u 10 sati prijepodne po našem vremenu (očekivani početak oko 11.30 sati!).

LOVRO PAVČEC (17), kapetan hrvatske mlađeseniorske reprezentacije, dosad je osvojio kadetsko srebro i juniorsku broncu na europskim prvenstvima. Lani je spornom podijeljenom odlukom 3:2 izgubio meč u 1/4 finalu Europskog prvenstva mlađih seniora u Sofiji protiv domaćeg Bugarina.

U Erevanu ga sad ništa nije moglo zaustaviti – Lovro je pobijedio Rumunja koji je imao naklonost i sudaca i publike, a u polufinalu i domaćeg favorita Armenca.

U oba meča Pavčec je pokazao čeličnu čvrstoću – gubio je prve runde i onda nezaustavljivo okrenuo mečeve u drugoj i trećoj rundi slomivši obojicu snažnih suparnika. Junački se borio po tri runde, premda je dugo vremena mečeve završavao ekspresnim prekidima i nokautima.

SUPER LOVRO u finalu superteške kategorije borit će se protiv Rusa Israfila Islamova koji je u polufinalu jednoglasno pobijedio reprezentativca Njemačke!

Meč PAVČEC vs. ISLAMOV je posljednji meč na Europskom prvenstvu u Erevanu – posljednje 13. veliko finale u programu koji počinju od 14.30 sati (očekivani početak meča do 17.30 sati!)

Odgovori

Back to top button