Boks

Manny Pacquiao želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu

Boksačka legenda 44-godišnji Manny Pacquiao ima želju nastupiti na Olimpijskim igrama, koje će se 2024. održati u Parizu, otkrio je predsjednik Filipinskog olimpijskog odbora Abraham Tolentino.

– Javili su nam se iz tima senatora Pacquiaa i kazali kako filipinski idol želi dogodine sudjelovati na Igrama u Parizu – rekao je Abraham Tolentino, te dodao:

– No senator se zbog godina više ne može natjecati za kvalifikacije na Azijskim igrama koje su sljedeći mjesec u Hangzhou.

Azijske igre također služe kao kvalifikacije za Olimpijske igre i imaju dobnu granicu od 40 godina za natjecatelje u svim sportovima.

Tolentino ističe kako Manny Pacquiao još uvijek može izboriti Igre u Parizu kroz dva olimpijska kvalifikacijska natjecanja početkom sljedeće godine.

Predsjednik Filipinskog olimpijskog odbora dodaje kako bi se Pacquiao također mogao kvalificirati kroz Pravilo univerzalnosti, koje se dodjeljuje za devetero natjecatelja, pet sportašica i četiri sportaša.

Pacquiao je trenutačno težak 66 kilograma, te bi mogao birati kategoriju – do 63,5 ili do 71 kg.

Prvi čovjek Filipinskog olimpijskog odbora Tolentino dodaje kako će Udruženje boksačkih saveza na Filipinima i predsjednik Ricky Vargas pomoći Pacquiau u mogućim kvalifikacijama.

Boksačka legenda je 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu bio u filipinskoj delegaciji, te je nosio zastavu.

Odgovori

Back to top button