Boks

Manny Pacquiao se nalazi pred novim životnim izazovima

Filipinska boksačka legenda Manny Pacquiao (62-8-2, 39 KO) možda je posljednji put imao priliku osvojiti pojas prvaka neke elitne svjetske organizacije.

No na priredbi u Las Vegasu nije uspio nadjačati Yordenisa Ugasa (27-4, 12 KO). Kubanac je na nakon 12 rundi pobijedio PacMana jednoglasnom odlukom sudaca i zadržao WBA Super pojas prvaka velter kategorije.

– Pružio sam maksimum, ali to nije bilo dovoljno. Želio sam taj naslov, ali Ugas je bio bolji, on je svjetski prvak. Još ću razmisliti što dalje – kazala je 42-godišnja boksačka legenda.

Manny Pacquiao je već 26 godina u profesionalnom boksu i sigurno je teško odlučiti prekinuti karijeru. No Filipinac je pred novim životnim izazovima.

– Ne znam je li ovo moja zadnja borba u karijeri. Sretan sam zbog svega što sam napravio u boksu – kazao je Pacquiao koji bi se uskoro mogao kandidirati za filipinskog predsjednika.

Izbori su sljedeće godine, a bude li izabran, tada će njegov ring biti politička pozornica.

Pacquiao se okušao u glazbi, zaigrao je u profesionalnoj košarkaškoj ligi, pa zašto sada ne bi mogao biti izabran za filipinskog predsjednika. Njemu su svugdje vrata širom otvorena…

Odgovori

Back to top button