Boks

Luka Pratljačić uz dva nokdauna svladao bugarskog Kubanca na Silver Belt turniru u Mariboru

Osječki superteškaš Luka Pratljačić (26) plasirao se u polufinale Silver Belt turnira iz IBA-ine svjetske serije u Mariboru vrhunskom pobjedom nad Kubancem Yordanom Alainom Hernandezom Morejonom koji brani boje Bugarske, piše na službenoj stranici HBS-a.

Naturalizirani bugarski Kubanac još je 2014. godine kao reprezentativac Kube osvojio zlato na Olimpijskim igrama mladih u superteškoj kategoriji.

Luka je u Mariboru trijumfirao jednoglasnom odlukom sudaca 5:0 nakon što je u drugoj rundi meč bio na rubu prekida. Poslije izjednačene prve runde i ispitivanja snaga, u kojem su se oba borca pazili da ne prime neki od razornih udaraca suparnika (3:2 za Kubanca!), u drugoj rundi Pratljačić je serijom snažnih direkata načeo i izbacio Hernandeza Morejona iz ravnoteže.

Pratljačić je strahovitim zadnjim direktima ljevicom dvaput uzdrmao bugarskog Kubanca i dvaput ga bacao u nokdaun, a Hernandez je jedva dočekao kraj runde.

U trećoj rundi Pratljačić je pametnom taktikom s distance kontrolirao meč, izbjegavao nasrtaje Kubanca koji je pokušavao spasiti meč, ali i nije imao odgovor za Pratljačićev kontragard, a i te kako se morao paziti ubojite Lukine ljevice, pa je naš reprezentativac dominirao sjajnim boksom do kraja i zaslužene velike pobjede.

Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije +92 kg na Silver Belt turniru u Mariboru borit će se protiv jednog od najboljih superteškaša na svijetu – aktualnog svjetskog doprvaka Armenca Davita Chaloyana na SP-u u Beogradu 2021. koji je u polufinalu u Mariboru podijeljenom odlukom pobijedio Francuza Aboudoua-Moindzea.

Luka se nakon duge stanke zbog ozljeda trijumfalno vratio u ring i ove godine osvojio je brončanu medalju na Svjetskom studentskom prvenstvu Turskoj! Tijekom ljeta trenirao je i sparingirao s Filipom Hrgovićem u profi-kampu u Houstonu uoči Hrgovićevog meča s Kinezom Zhangom, a nakon uspjeha na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu, Pratljačić i trener Matej Matković pripremali su se u nacionalnom boksačkom kampu u Njemačkoj.

U subotu se neviđenim nokautom u polufinalu protiv Meksikanca Vargasa plasirao i GABRIJEL VEOČIĆ u poluteškoj kategoriji do 80 kg u kojem će se boriti s Nizozemcem Gradusom Krausom, doprvakom Europe U-22 iz Poreča (Gabrijel je europski prvak U-22, ali u srednjoj kategoriji, dok u Mariboru debitira u višoj poluteškoj kategoriji!).

Gabrijel Veočić s Krausom će se u polufinalu Silver Belt turnira u Mariboru boriti u srijedu, 26. listopada 2022., a Luka Pratljačić u polufinalu superteške kategorije protiv Armenca Davita Chaloyana u četvrtak.

Odgovori

Back to top button