Boks

Luka Plantić u subotu brani WBC-ov Silver pojas protiv Nijemca Yusufa Kanguela

Luka Plantić (26), hrvatski olimpijac iz Tokija 2021. i osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu 2022. godine u Erevanu, otputovao je iz Solina na svoj šesti profesionalni meč u Hamburgu, u subotu 3. lipnja (Universum Gym), piše na službenoj stranici HBS-a.

Hrvatski boksač brani WBC International Silver Belt titulu koju je osvojio u prosincu 2022. godine pobjedom u Solinu nad Armencem Khorenom Gevorom. Plantić je čvrstog, izdržljivog Armenca uvjerljivo pobijedio na bodove nakon iscrpljujućih deset rundi, a iskusni Armenac bio je jedini koji je dosad s Lukom izdržao meč do kraja bez prekida.

Plantić u profi-ringu ima omjer od 5-0, od toga četiri pobjede prekidom i to ga je ekspresno lansiralo na 36. mjesto svjetske ljestvice među profesionalcima u supersrednjoj kategoriji do 76 kg.

Uz pobjedu za WBC-ov pojas nad Armencem Gevorom, Plantićeva najveća profi-pobjeda dosad je protiv bivšeg nositelja pojasa, vrhunskog Južnoafrikanca Ryna Liebenberga kojeg je svladao tehničkim nokautom u četvrtoj rundi (u Solinu u rujnu 2022. godine).

Plantić je osvojen WBC-ov internacionalni srebrni pojas već obranio u veljači ove godine u Njemačkoj protiv prekaljenog Čeha Tomasa Bezvode (35) prekidom u šestoj rundi.

Luka Plantić u subotu, 3. lipnja lovi šestu profi-pobjedu protiv njemačkog profesionalca Yusufa Kanguela. S novom pobjedom naš dugogodišnji prvak i reprezentativac u poluteškoj kategoriji, vinuo bi se među 15 najbolje rangiranih profesionalaca u supersrednjoj kategoriji i primaknuo se vrlo blizu krugu izazivača za pojas svjetskog profi-prvaka.

Yusuf Kanguel (39) rođen je u Duisburgu, u profi-ringu je od 2013. godine i ima respektabilan omjer – 22 pobjede u 28 mečeva (5 poraza i jedan neodlučeni ishod). U 22 profsionalne pobjede čak 15 mečeva završio je prekidom! Prošle 2022. godine borio se dvaput, oba puta protiv Turčina Avnija Yildirima. Prvi put je izgubio, a onda mu u revanšu vratio tehničkim nokautom u devetoj rundi.

Plantićev meč protiv Kanguela bit će glavni događaj među 12 profi-mečeva na subotnjem Universum Boxing Nightu u Hamburgu.

U Plantićevu kutu bit će stalni treneri iz BK Salone Tomislav Bašić i Ukrajinac Jaroslav Fidmasterchyk, a na profi-spektaklu u Hamburgu nastupit će i solinski Ukrajinac Dmytro Rybalko koji je dosad upisao dvije profesionalne pobjede. Protivnik Rybalku, također u supersrednjoj kategoriji, bit će Gruzijac Iago Kiziria.

Plantićevu borbu protiv Yusufa Kanguela moći će se u subotu navečer pratiti u live streamingu na Universum Boxing YouTube kanalu: (29) Universum Boxing – YouTube.

Odgovori

Back to top button