Boks

Hoće li Filip Hrgović dobiti meč karijere? Hearn ponudio Tysonu Furyju borbu protiv Hrvata

Svjetski boksački prvak Tyson Fury i dalje muku muči s pronalaskom protivnika za planirani meč ovog ljeta, a Eddie Hearn je javno ponudio jednog od svojih teškaša.

Još su prošlog tjedna kao mogući protivnici WBC-ovom prvaku bili Demsey McKean, Andy Ruiz Jr. i Jai Opetaia, a onda je iznenada Kralj Cigana priliku ponudio Anthonyju Joshui.

Vlasnik Matchrooma je izjavio kako bi bio sretan da Tyson Fury, ne bude li uskoro pronašao protivnika, boksa protiv prvog izazivača na IBF-ovoj ljestvici Filipa Hrgovića.

– Dogovarate li mečeve za Tysona Furyja i pogledate ljestvicu teškaša, možete pretpostaviti da će se AJ boriti protiv Whytea, potom i s Wilderom, a Usyk će boksati protiv Duboisa. Fury nema mnogo izbora. No ja mogu poručiti, ako želi, može se boriti protiv Filipa Hrgovića – kazao je Eddie Hearn i dodao:

– Traži li protivnika, može boksati protiv Filipa Hrgovića. Tyson Fury je pametan i ne želi riskantnu borbu. Hrgović je obvezni IBF-ov izazivač, no Tyson bi mogao reći: ‘Neću se boriti s njim, nitko nije čuo za Hrgovića’! No postoji red.

Hrgović je zaslužio status obaveznog izazivača pobjedom protiv Zhileija Zhanga lani u Džedi i od tada nije boksao.

Najboljem hrvatskom boksaču zajamčena je prilika boksati za pojas IBF-ova prvaka koji je trenutačno u vlasništvu Oleksandra Usyka.

Hrgović zasad neće dobiti taj meč, jer bi se Ukrajinac uskoro trebao boriti protiv WBA-ova izazivača Daniela Duboisa.

Tyson Fury i Filip Hrgović trenutačno nemaju protivnika! Hoće li hrvatski teškaš dobiti meč karijere?

>>> Pogledajte kako je borac od 167 kg na Prvenstvu Hrvatske u savateu ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button