Boks

Luka Plantić nakon sjajne borbe izborio drugo kolo olimpijskog turnira u Tokiju

Hrvatski boksač Luka Plantić je podijeljenom odlukom sudaca (3-2) pobijedio Jordanca Adela Rivada Odaija Alhindawija i izborio drugo kolo olimpijskog turnira u Tokiju u poluteškoj kategoriji.

Luka se tako pridružio Nikolini Ćaćić u drugom kolu turnira.

Hrvatski boksač je agresivno ušao u meč i cijelu prvu rundu napadao suparnika. Jordanac je uspješno kontrirao i pokazao se kao tvrd orah, te je dobio prvu rundu.

U nastavku je Jordanac više čekao prilike iz protunapada i pokušavao držati Plantića na distanci. naš je boksač bio aktivniji te je u rundi okrenuo rezultat.

Obojici je u trećoj rundi ponestalo snage te udarci više nisu bili snažni i precizni. No Plantić je ponovno pokazao veću agresivnost.

Hrvatski boksač ne kraju je tijesno dobio meč, ruski i alžirski suci su sve tri runde dali prednost našem borcu, dok su Marokanac i Korejac na isti način bodovali borbu u korist jordanskog boksača.

Pobjednika je odlučio argentinski sudac koji je prvu rundu dao Jordancu, a ostale dvije Plantiću.

U osmini finala Luka će se za tri dana boriti protiv Meksikanca Rogelia Romera Torresom.

Prođe li Plantić meksičkog borca mogao bi u četvrtfinalu boksati protiv Kubanca Arlena Lopeza, olimpijskog pobjednika iz Rija 2016., panameričkog i svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji do 75 kg koji zlata želi ponoviti i u poluteškoj kategoriji.

Odgovori

Back to top button