Boks

Luka Plantić nakon poraza u polufinalu: Možemo biti ponosni na broncu

Bravo Luka, čestitke za veliku europsku medalju, dosad najveću u karijeri nakon što je bio juniorski prvak Europe i svjetski doprvak.

Luka je zaslužio i više, zaslužio je finale Europskog prvenstva u Erevanu i borbu za zlato.

IBA-ini suci ponovo su to vidjeli drukčije, Luka Plantić ponovo je zaustavljen kontroverznom podijeljenom odlukom i kriterijem kao i lani na Olimpijskim igrama u Tokiju i Svjetskom prvenstvu u Beogradu!

Luka Plantić meč polufinala protiv Rusa u dresu Srbije Artjoma Agejeva izgubio je podijeljenom odlukom 4:1.

– Možemo biti ponosni na broncu, a suci su u polufinalu napravili to što su napravili. Rus koji je nastupa za Srbiju trebao je imati brojanje u drugoj rundi i po pravilima dobiti javnu opomenu u trećoj rundi, a nije – kazao je Luka Plantić.

– Uzeli smo broncu, a trebalo je biti finale. Tužni smo i zadovoljni, a medalja je veliki uspjeh – dodao je trener Tomislav Bašić.

Lukinom broncom je tako nastavljen trofejni niz hrvatskog boksa: 2019. godine europske seniorske bronce osvojili su Toni Filipi i Marko Milun, kao i stariji brat Damir Plantić 2017. godine.

Posljednji finale koji je boksao za Hrvatsku i osvojio zlato bio je Filip Hrgović 2015. godine.

Ove godine u seniorskoj konkurenciji do 22 godine Gabrijel Veočić postao je prvak Europe, Noa Ježek osvojio broncu, a Nikolina Ćaćić srebrnu medalju na EP-u U-22 u Poreču.

– Ovo je povijesni rezultat, Luka se upisao u povijest hrvatskog boksa. Pokazali smo kontinuitet rada u hrvatskom boksu, iza kojeg stoji u prvom redu Luka i njegovi treneri, pa cijeli naš tim i Hrvatski boksački savez – istaknuo je izbornik Kristijan Hodak i zaključio:

– Odluke sudaca su bile diskutabilne i u drugim mečevima, mi nismo tražili nikakvu naklonost, trebalo nam je samo pravedno suđenje i Luka bi bio u finalu jer kvalitetom zaslužuje biti europski prvak! Ovo je brončana medalja zlatnog sjaja! Hvala svima na podršci!

Odgovori

Back to top button