Boks

Lovro Pavčec za medalju se bori u ponedjeljak, a Fabijan Tomkić i Leon Buzik dan kasnije

Hrvatska je u nedjelju dobila i trećeg predstavnika u borbi za medalje na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Sofiji – Riječanin Leon Buzik izborio je četvrtfinale u kategoriji do 71 kg uvjerljivom pobjedom nad reprezentativcem Finske Rasmusom Noiosom, piše na službenoj stranici HBS-a.

Buzik je dominirao u sve tri runde i s dvije pobjede na EP-u nad odličnim predstavnicima Estonije i Finske ušao među najboljih osam u polusrednjoj kategoriji do 71 kg.

Leon Buzik time je već ponovio rezultat s prošlog Europskog prvenstva 2021. godine u Budvi kada se također borio za odličje u četvrtfinalu! Prošle godine na EP-u mlađih seniora u Budvi imali smo trojicu četvrtfinalista (Leon Buzik, Deni Alagić i Antonio Grabić).

Sjajni Leon Buzik (najbolji boksač državnog prvenstva mlađih seniora u Zadru 2022.) za medalju će se boriti u utorak, 19. travnja protiv vrlo opasnog Crnogorca Mirka Šarčevića koji je u osmini finala prekidom pobijedio reprezentativca Švedske.

Leon Buzik ostvario je već šestu pobjedu za Hrvatsku na EP-u u Sofiji! Uz mladog Riječanina Leona u četvrtfinalu će se za odličja boriti i superteškaš Lovro Pavčec i Fabijan Tomkić u kategoriji do 67 kg.

Najbolji hrvatski mlađi seniori izborili su tri četvrtfinala od ukupno pet predstavnika na EP-u u Sofiji.

Lovro Pavčec u superteškoj kategoriji +92 kg prvi će se boriti za medalju u ponedjeljak protiv domaćeg Bugarina Kirila Borisova, doprvaka Europe.

Fabijan Tomkić za medalju će se u četvrtfinalu boriti u utorak, 19. travnja protiv odličnog Ukrajinca Oleksiija Boklakha, kao i Leon Buzik protiv Crnogorca Mirka Šarčevića.

Odgovori

Back to top button