Boks

Lovro Pavčec prekidom izborio polufinale i osigurao medalju

Super Lovro superiorno je u superteškoj kategoriji iznad 80 kg izborio polufinale i osigurao medalju na Europskom juniorskom prvenstvu u Tbilisiju!, piše na službenoj stranici HBS-a.

Naš prvak u najtežoj kategoriji prekidom u trećoj rundi u četvrtfinalu je slomio Izraelca Ariela Prilutskyja, stasitog, vrlo dobrog i pokretnog tehničara, ali to mu nije pomoglo protiv razornih napada našeg Lovre.

Pavčec je suca u ringu prisilio na brojanje Izraelcu već u finišu prve runde nakon silovite kombinacije krošea i tada je samo gong zaustavio kanonadu i spasio izraelskog boksača.

Lovro Pavčec otpočetka je krenuo odlučno, napadački, Izraelac je uzmicao dok je imao snage, ali nakon nekoliko jakih serija Pavčecovih udaraca, izgubio je i svježinu i pokretljivost. Lovro je uvjerljivo dobio prvu rundu 5:0.

U drugoj je krenuo još silovitije, ponovo je Izraelac uzmicao do finiša druge runde, a onda je opet Pavčec plasirao nekoliko ubojitih krošea za drugo brojanje i ponovo je gong spasio meč od prekida.

U trećoj više nije bilo spasa za Prilutskyja, Lovro je ponovo plasirao nekoliko jakih udaraca kroz gard Izraelca i sudac je opravdano prekinuo meč i poštedio izraelskog boksača težih posljedica. Prije toga, Pavčec je uvjerljivo u osmini finala pobijedio Rumunja Ionita.

Lovro Pavčec, član BK Nokauta iz Zagreba, pod vodstvom trenera Yousefa Hasana, osigurao je najmanje brončanu medalju u Tbilisiju! Brončanu medalju u kategoriji do 80 kg ima i juniorka Nika Lopac, koja će se u petak, 9. srpnja boriti u polufinalu!

U polufinalu superteške kategorije, Pavčec će se također već u petak, boriti protiv Ukrajinca Oleksandra Zelenskog koji je u četvrtfinalu uvjerljivo jednoglasnom odlukom 5:0 pobijedio Azerbajdžanca Asaldija.

Ukrajinac Zelenski je div među konopcima, viši od dva metra, možda i s 210 cm visine, izduženih ruku i vrlo dobro školovan boksač. No, snagu Pavčecovih udaraca još nije osjetio.

Lovro Pavčec je upravo u Tbilisiju prije dvije godine ušao u finale kadetskog Europskog prvenstva i postao kadetski viceprvak Europe. Novu veliku medalju iz Gruzije je osigurao, slijedi veliki boj za novo finale.

Odgovori

Back to top button