Boks

Lovro Pavčec osvojio srebrnu medalju na EP-u u Erevanu

Lovro Pavčec (17), opaki, ubojiti div razornog udarca iz Velike Gorice, član BK Nokauta Zagreb, osvojio je srebrnu medalju i naslov europskog doprvaka na Europskom prvenstvu mlađih seniora u Erevanu (Armenija) u superteškoj kategoriji +92 kg, piše na službenoj stranici HBS-a.

To je Lovrin najveći dosadašnji uspjeh u karijeri, europsko srebro među mlađim seniorima, a dosad je osvojio kadetsko srebro i juniorsku broncu na europskim prvenstvima.

Lovro je do finala u najtežoj kategoriji mlađih seniora u Erevanu svladao odlične, vrlo snažne protivnike, prvo čvrstog, opakog Rumunja i potom u polufinalu favoriziranog domaćeg Armenca boksajući vrlo teške mečeve u kojima je gubio prvu rundu, a onda silovito okrenuo oba meča.

Ruski predstavnik Israfil Islamov u finalu se pokazao kao nepremostiva prepreka u nove tri teške, iscrpljujuće runde.

Naš superteškaš odlučno je ušao u borbu za zlato i krenuo bez respekta, napadački u ruskog predstavnika. Lovro je držao inicijativu, išao izravno u Rusa Islamova i pokušao ga probiti kombinacijama u glavu i tijelo.

Snažni ruski boksač u povlačenju se branio brzim, kratkim serijama iz klinča, dovoljno da jednoglasno dobije jednoglasnu prvu rundu sa 5:0.

Lovro je još žešće morati napasti u drugoj rundi, jurišao je lavovski i tražio prostor za kombinaciju koja bi uzdrmala Islamova.

Sredinom druge runde pri ulazu u klinč sijevnuo je Lovrin kroše za brojanje Rusu!

Pavčec je jurnuo u otvorenu borbu, krenuo je po prekid i htio je iskoristiti priliku i završiti meč, ali i Islamov se brzo oporavio od Lovrine bombe i upustio u otvoreniju borbu, te htio vratiti za nokdaun koji ga je šokirao.

Unatoč brojanju Islamovu, ruski boksač i drugu rundu neobjašnjivo je dobio sudačkom odlukom 4:1!?

Takvo bodovanje riješilo je meč prije treće runde, ostala je nada da Pavčec može završiti svojim gromovitim udarcima meč prije kraja.

U završnoj, trećoj rundi Islamov je čuvao prednost, naslanjao se sve više i držao Lovru i sačuvao pobjedu na kraju jednoglasnom odlukom.

Bravo Lovro, bravo i za izbornika Yousefa Hasana, ujedno i Lovrinog trenera koji ga vodi otpočetka u BK Nokautu Zagreb, izvukli su maksimum na Europskom prvenstvu u Erevanu!

Hrvatska kao nikad prije s Europskog prvenstva mlađih seniora donosi dvije medalje iz dva velika finala – zlato Mariele Šteke i srebro Super Lovre!

Odgovori

Back to top button