Boks

Filip Hrgović otkrio protiv koga bi se uskoro mogao boriti

Najbolji hrvatski boksač, 30-godišnji Filip Hrgović (15-0, 12 KO) posljednji je meč imao u kolovozu prošle godine kada je odlukom sudaca svladao Kineza Zhileija Zhanga.

U razgovoru za Boxing News je otkrio potencijalnog protivnika, te je komentirao borbu Zhanga nad Joyceom, a dotaknuo se i Alena Babića.

– Razgovori s Andyjem Ruizom za IBF-ov privremeni naslov su propali. Nije htio biti nokautiran, pa je pobjegao. Moguća je bila borbu s Oleksandrom Usykom, ali on pregovarao s Tysonom Furyjem. Tjednima nismo znali hoće li se boriti za ujedinjenje naslova ili s nekim od obveznih izazivača. Govorilo se da bi to mogao biti Daniel Dubois, ili sam ja sljedeći na redu – kazao je Filip Hrgović i dodao:

– Izgubili smo neko vrijeme, no nadam se da idem po IBF-ovu privremenu titulu. Sada će Dubois vjerojatno boksati protiv Usykom, a ja bi se mogao boriti protiv Australca Demseyja McKeana. Spreman sam za bilo koga samo želim da se to dogodi što prije.

McKean ima 22 profesionalne pobjede, a 14 ih je izborio nokautom. U listopadu prošle godine je nokautirao Patricka Kortea.

Hrga ne skriva želju ponovno se boriti protiv Zhanga, koji je nedavno prekidom u šestoj rundi svladao Joe Joycea.

– Baš ga je uništio. Drago mi je što se to dogodilo jer je pokazao da je ‘real deal’. A ja sam pobijedio Zhanga i cijena mi raste s njegovim trijumfom nad Joyceom. Sretan sam što sam nekima zatvorio usta. U našem meču nisam bio pravi, ali sam ga ipak pobijedio. Bilo je blizu, ali sam ga čisto pobijedio na sve tri sudačke kartice – dodao je Filip Hrgović.

Osvrnuo se na i poraz Alena Babića protiv Lukasza Rozanskog u meču za pojas WBC-ova prvaka bridger kategorije.

– Alen je s obzirom na boksačke kvalitete postigao previše uspjeha, te se oko njega stvorio veliki ‘hype’. Nije sjajan boksač, tehnički je ograničen i spor. Očekivao sam da će pobijediti, ali mentalno nije bio pripremljen za pritisak koji nosi borba za naslov svjetskog prvaka. Te večeri nije bio dobar, ali mislim da uz dobar nastup može pobijediti Rozanskog koji nije ništa posebno – naglasio je Filip Hrgović i zaključio:

– Lukasz ga je šokirao, a Alen nije imao izlaza. No s obzirom na svoje kvalitete napravio je dobar posao. Ima 11 pobjeda i poraz, stvorio je ime, ponajviše zbog ‘trash talka’ usmjerenog protiv mene. On nije na mojoj razini. Imam neke druge smjerove i ciljeve u svojoj karijeri. Ja sam drugačijoj razini. Alen i ja se nikada nećemo međusobno boriti.

>>> Pogledajte kako je na nedavnom državnom prvenstvu u savateu (combat) borac od 167 kg ispao iz ringa i umalo pao na sutkinju

Odgovori

Back to top button