Boks

Lovro Pavčec na EP-u pobijedio armenskog nokautera i za zlato se bori protiv Rusa Israfila Islamova

Naš superteškaš i kapetan hrvatske reprezentacije mlađih seniora LOVRO PAVČEC plasirao se u finale najteže kategorije +92 kg Europskog prvenstva u Erevanu (Armenija) i borit će se za zlato i titulu prvaka Europe, piše na službenoj stranici HBS-a.

Sjajni, moćni Super Lovro u polufinalu je podijeljenom odlukom 4:1 svladao domaćeg favorita, armenskog nokautera Albera Harutyunyana!

Pavčec je čudesno okrenuo tijek borbe i pobijedio u dramatičnom, ‘rockyjevskom’ meču kojeg je mogao presuditi svaki udarac, jer obojica su tražili trenutak za razorni nokaut i s obje strane nemilice su sijevali projektili i padale bombe.

Armenac je silovito napao u prvoj rundi i pritiskao Lovru prema konopcima, razmahao se krošeima i aperkatima tražeći brzi nokaut, a Pavčec ga je zaustavljao direktima, čekao priliku za kontru i bolje se kretao od snažnog, nižeg Armenca. Suci su prvu rundu presudili 4:1 za agresivnog domaćeg aduta kojeg je nosila i glasna podrška publike.

Pavčec je odlučno krenuo u drugoj rundi, Armenac se morao povlačiti, a naš bombarder nemilice mu je spuštao serije u glavu i tijelo i drugu rundu dobio sa 4:1. Bili su praktički bodovno izjednačeni i odluka je morala pasti u završne tri minute.

Lovro Pavčec još je energičnije u trećoj rundi napao za pobjedu, a naši malobrojni ostali reprezentativci s tribina dali su mu najglasniju moguću potporu.

Armenac više nije mogao pratiti njegov tempo, sve češće je tražio predah spuštanjem glave i držanjem, a naš prvak nije popuštao i do kraja je plasirao sve ubojitije udarce.

Armenac je uspio izdržati meč na nogama, a Lovro je treću rundu dobio jednoglasno 5:0 i trijumf za plasman u finale i borbu za zlatnu medalju!

Lovro će se za europski tron boriti protiv ruskog superteškaša Israfila Islamova koji je u polufinalu jednoglasno pobijedio reprezentativca Njemačke!

Pavčec je i u četvrtfinalu uspio okrenuti težak, iscrpljujući meč protiv Rumunja Stefana Noisa koji je imao maksimalnu naklonost domaće publike, a nije bio sankcioniran za držanje, guranje i okretanje glave.

Hrvatska ima dvoje finalista Europskog prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji – Mariela Šteko i Lovro bore se za europski tron najboljih mlađih seniora!

Mariela Šteko je bila lanjska prvakinja Europe u juniorskoj konkurenciji, a Lovro je dosad osvojio srebro na kadetskom i juniorsku broncu 2021. godine na Europskom prvenstvu.

Mariela i Lovro za europske naslove u mlađim seniorima borit će se u srijedu, 3. svibnja – Mariela Šteko protiv Poljakinje ALEKSANDRE JANKOWIAK, a Lovro Pavčec protiv Rusa ISRAFILA ISLAMOVA!

Odgovori

Back to top button