Boks

Ljubljančanka Ema Kozin osvojila WBO i WBC pojas svjetske prvakinje

Slovenska boksačica Ema Kozin nova je svjetska prvakinja u supervelter kategoriji po WBO i WBC verzijama.

Ljubljančanka je na priredbi u Manchesteru nakon deset rundi odlukom sudaca svladala Škotkinju Hannahu Rankin.

Ema je do trijumfa stigla podijeljenom odlukom sudaca, u njezinu su korist bodovali Kieran McCann (96:94) i Marco Moscadelli (98:92), dok je Frank Michael Maass nakon tijesnog meča procijenio da je Hannah bila uspješnija  (94-96).

Škotkinja je bolje otvorila meč, dominirala je na sredini ringa, ali je Ljubljančanka već u sljedećoj rundi krenula preuzimati kontrolu. Obje su borkinje izmijenile nekoliko odličnih kombinacija.

U nastavku su odlučile boksati na distanci, te su rijetko jedna drugoj dopuštale mogućnost da istaknu svoju prednost.

Slovenska borkinja je u petoj rundi odličnom serijom udaraca stisnula Škotkinju uz konopce i nastavila dobro kontrolirati meč.

Ritam borbe se pojačao u drugom dijelu dvoboja, a Ema je do kraja uspjela odoljeti napadima suparnice, te je zadržala bodovnu prednost koja je bila dovoljna za veliki trijumf.

– Ne znam jesam li ikada bila tako sretna nakon borbe kao danas. Ali mislim da ću biti još više sretna kada sve ovo prespavam – kazala je Ema Kozin, a prenosi rtvslo.si, te dodala:

– Borba je bila jako teška, ali sam ostala pribrana, imala sam kontrolu i već sam tijekom meča znala da sam na pobjedničkom putu. Uživala sam u meču. U drugom dijelu sam znala da je većina rundi moja, ali sam morala paziti da me Hannah ne iznenadi.

Ema Kozin u profesionalnoj karijeri ima 24 pobjede i jedan remi, te poraz protiv Amerikanke Clarisse Shields.

Odgovori

Back to top button