Boks

Leon Buzik i Ivan Ante Gregurić osigurali medalje, Gabriel Debanić u finalu turnira u Pragu

Mlađi seniori reprezentativci Gabriel Debanić (BK Leona), Ivan Ante Gregurić (Leonardo) i Leon Buzik (Rijeka) pod vodstvom trenera Danijela Vekića (Leona) i Vlade Babića (Rijeka) nastupaju na tradicionalnom, 30. po redu međunarodnom turniru Memorijal Juliusa Torme u Pragu (Češka), piše na službenoj stranici HBS-a.

Prvog dana u četvrtak, 13. X. u četvrtfinalnim mečevima borili su se Leon Buzik i Ivan Ante Gregurić i obojica su se pobjedama plasirali u polufinale i osigurali medalje na uglednom Memorijalu u Pragu!

Leon Buzik u kategoriji do 71 kg pobijedio je domaćeg predstavnika Čeha Frantiseka Horvatha uvjerljivom jednoglasnom odlukom 5:0! Mladi Riječanin dominirao je u sve tri runde i zasluženo izborio pobjedu i prolazak u polufinale u kojem će se boriti protiv Rumunja Tiua Doruleta.

Ivan Ante Gregurić u kategoriji do 60 kg nakon velike i neizvjesne borbe pobijedio je crnogorskog reprezentativca Tomislava Djinovića podijeljenom odlukom 3:2. Naš boksač dobio je podijeljenim odlukama sve tri runde, a dvojica sudaca u njegovu su korist bodovali s ukupnih 30:27. Gregurić će se u polufinalu do 60 kg boriti protiv Moldavca Maxima Tolipiza.

Polufinalni mečevi na Memorijalu Julisa Torme u Pragu na rasporedu su u petak, 14. listopada 2022.

U subotnje finale bez borbe se već plasirao naš treći reprezentativac Gabriel Debanić u srednjoj kategoriji do 75 kg u kojem će se boriti protiv boljeg iz meča predstavnika Češke i Norveške.

Odgovori

Back to top button