Boks

Lennox Lewis otkrio boksača ​​koji ga je na sparingu pokušao uništiti

Bivši svjetski prvak i posljednji koji je prije 25 godina ujedinio pojaseve teške kategorije Lennox Lewis nedavno se prisjetio svojih sparinga, te je posebno istaknuo jednog suvježbača koji ga je na treningu pokušao uništiti.

Suparništvo između Lennoxa Lewisa i Mike Tyson počelo je još sredinom osamdesetih kada je Tyson svoje protivnike u ringu rušio kao kule od karate, a Lewis je još bio amater. Nekoliko godina kasnije je i Britanac počeo osvajati naslove.

No njih dvojica samo su se jednom našli u profesionalnom ringu. Bilo je to u lipnju 2002. u Memphisu kada je Lennox Lewis nokautom u osmoj rundi pobijedio Mike Tyson.

A dvojica bivših svjetskih prvaka upoznali su se još u amaterskim danima kada su tek kretali sa svojim karijerama. Nedavno je Lewis otkrio kako su njihovi sparinzi znali završavati i mnogo ranije od predviđenog termina.

– Tyson i ja se nađemo prvi dan u dvorani, oglasi se gong, a on odmah krene na mene u želji da me uništi – rekao je Lennox Lewis u razgovoru s Joeom Roganom, te nastavio:

– No sjetio sam se kako je razmišljao Muhammad Ali i držao se podalje od svog protivnika koji je već tada imao veliku moć. Prvi je dan stvarno bio naporan, a sutradan je to bilo mnogo blaže. Naučio sam kako se treba boriti protiv njega, tako da sam posljednji dan čak bio i bolji od Tysona.

Odgovori

Back to top button