Boks

Lennox Lewis ima svog favorita u meču za apsolutnog prvaka između Furyja i Usyka

Konačno je dogovoren boksački okršaj za apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije između Tysona Furyja i Oleksandra Usyka.

Njihov okršaj je najavljen za 23. prosinca, no moguće je da se meč održi i u siječnju. Obračun je dogovoren na priredbi u Saudijskoj Arabiji.

Posljednji koji je ujedinio pojaseve teške kategorije bio je Lennox Lewis kada je 1999. pobijedio Evandera Holyfielda.

Usyk i Fury dogovarali su meč još početkom godine, no nakon propalih pregovora svatko je krenuo svojim putem.

Usyk je u kolovozu pobijedio Daniela Duboisa i obranio WBA, WBO i IBF pojas prvaka, a Fury će se krajem listopada obračunati protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Ranije ove godine, bivši prvak Lennox Lewis iznio je svoju prognozu za meč između Usyka i Furyja. Nije otpisao Ukrajinca, ali je na kraju izjavio kako ‘dobar veliki tip uvijek pobjeđuje dobrog malog momka’.

– Usyka se ne može olako shvatiti, on je apsolutni prvak kruzer kategoriji i nema poraza. Snažan je psihički i fizički, te maksimalno fokusiran, kako na treningu tako i u borbi. To će to biti sjajan meč. Pokušat će učiniti sve kako bi pobijedio Furyja – rekao je Lennox Lewis i nastavio:

– Ali on se bori protiv višeg i snažnije tipa, svestranog borca koji se vrlo dobro kreće u ringu. Uvijek kažem da dobar veliki tip pobjeđuje dobrog malog momka.

Odgovori

Back to top button