Boks

La Cruz u fantastičnoj borbi pobijedio Gadzhimagomedova i osvojio drugo olimpijsko zlato

Kubanac Julio Cesar La Cruz, četverostruki svjetski prvak, osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. La Cruz je u finalu teške kategorije pobijedio Rusa Muslima Gadzhimagomedova, aktualnog europskog i svjetskog prvaka, uvjerljivo s 5:0 i osvojio drugo zlato na Igrama. Prvo je osvojio prije pet godina u Riju i to u poluteškoj kategoriji.

Finale je ponudilo sjajnu borbu u kojoj se Kubanac trebao itekako namučiti, jer mu je suparnik imao 48 pobjeda u nizu.

La Cruz je dominirao tijekom cijelog meča, te je znao kako će Rus krenuti agresivno i na to se pripremio.

Gadzhimagomedov je na početku pokušao Kubanca zahvatiti nekim snažnim udarcem, ali se La Cruz sjajno kretao i izbjegao svaki pokušaj svog suparnika.

Kako je vrijeme prolazilo Kubanac je bio sve bolji, a Rus sve nervozniji. I dok su Muslimovi udarci uglavnom odlazili u prazno, La Cruz je odlično koristio te promašaje i iz kontre pogađao ruskog borca.

Kubanac se dvaput našao na podu, ali sudac je smatrao kako nije bilo potrebe za brojanje. Julio Cesar La Cruz je sjajno odboksao do kraja i uvjerljivo stigao do svoje druge olimpijske medalje.

Kubanski 31-godišnji boksački znalac tako je nastavio svoj uspješan amaterski niz, a boksačka javnost se nada kako će se jednog dana La Cruz krenuti i u profesionalnu karijeru.

Odgovori

Back to top button