Boks

Kineski teškaš vjeruje kako Fury nije trenirao za meč s Francisom: Mislio je da će pregaziti Ngannoua

Tyson Fury je u nešto više od godinu dana imao samo jedan meč i to ‘crossover’ borbu protiv bivšeg UFC-ovog prvaka Francisa Ngannoua.

Britanski teškaš je u neizvjesnom dvoboju pobijedio podijeljenom odlukom sudaca, a posebno će se pamtiti kada se u trećoj rundi našao u nokdaunu.

Naime, kamerunski udarač iskoristio je trenutak i snažnim udarcem srušio WBC-ova prvaka. Neporaženi Fury je ustao i rutinski odradio meč do kraja za još jednu pobjedu u svojoj karijeri.

Premda je od te borbe prošlo nekoliko mjeseci, kineski teškaš Zhilei Zhang prisjetio se tog okršaja, te smatra kako je Fury podcijenio Ngannoua.

– Iskreno, mislim kako Fury uopće nije trenirao za taj meč. Za njega je Ngannou bio MMA borac kojeg će jednostavno pregaziti. Kada se pripremate za neki meč tada na treninzima morate uvijek ići do maksimuma. Fury je to sve olako shvatio i takav njegov mentalitet dao je Ngannouu savršenu priliku – istaknuo je Zhilei Zhang, te se osvrnuo na meč između Furyja i Usyka koji bi se trebao održati 18. svibnja:

– Ishod meča ovisi o kvaliteti priprema i koliko boksač daje na treninzima u kampu. Bude li Fury trenirao i davao maksimum na pripremama tada bi mogao pobijediti. Viši je, snažniji i dosta pokretljiv. No pripreme su najvažnije, to je glavna stvar. Možete imati vještine i biti fizički superiorniji, ali ako ne trenirate ne možete pobijediti.

Odgovori

Back to top button