Boks

Kamaru Usman ne bi imao šanse u boksu: Pa njega bi pobijedili i drugorazredni borci

Kamaru Usman je ove godine tri puta obranio UFC-ov pojas velter kategorije. U studenom je jednoglasnom odlukom sudaca svladao Colbyja Covingtona, što mu je bila ukupno peta obrana naslova. Ranije ove godine svladao je Gilberta Burnsa i Jorgea Masvidala.

Nigerijski MMA borac već je nekoliko puta izjavio kako bi volio boksati protiv meksičke zvijezde Canela Alvareza, no mnogi sumnjaju kako Kamaru u tom meču ne bi imao šanse.

Poznati boksački trener i komentator Teddy Atlas isto tako razmišlja.

– Usman je fizički spreman, snažan i dobro udara. No njegova kvaliteta dolazi do izražaja u MMA, jer se sjajno snalazi u borbi na tlu – istaknuo je Teddy Atlas i dodao:

– No ne bi dobro prošao kao boksač, pa čak i s nekim drugorazrednim borcem. Ne želim nikoga uvrijediti, ali ako se bori po strogim boksačkim pravilima onda ne bi imao uspjeha.

Prvak velter kategorije je tri od posljednjih pet mečeva završio nokautom.

– Kada bi se vratili malo unatrag i pogledali tko je od MMA boraca pokazao nešto u boksu onda je Cono McGregor. Njemu treba iskazati poštovanje, jer i bio je ispred svog vremena. Svoje talent i znanje pokazao je u meču protiv Floyda Mayweathera – kazao je Teddy Atlas i zaključio:

– Conor se odlično borio i koristio svoje prednosti u prvim rundama. Sjajno je koristio svoje duge ruke, pokazao je sposobnost kontriranja udaraca i prednji direkt. No Floyd je previše iskusan i sve je učinio kako bi Conora dove na svoj teren i potom ga je lagano pobijedio.

Odgovori

Back to top button