Boks

IZBOR Alen Babić nastavio nokautima, a Roberto Soldić postao dvostruki KSW-ov prvak

Osim izbora za najbolje borce u amaterskom borilačkom sportu, portal CroRing je ove godine odlučio izabrati najbolje u profesionalnom sportu.

Posebno uspješni u ovoj godini bili su boksač Alen Babić i MMA borac Roberto Soldić.

Babić se brzo vratio u ring nakon što je početkom godine operirao desno rame. U sedam mjeseci imao je četiri meča i sva četiri je završio nokautom.

Prvo je u lipnju pobijedio Damiana Chambersa, pa onda Marka Bennetta i Erica Molinu, a nedavno je u Manchesteru svladao Davida Spilmonta, bila mu je to deseta profesionalna pobjeda u karijeri, i deseti nokaut.

Hrvatski boksač se dogodine nada borbi za pojas bridger kategorije. To je kategorija koja se nalazi između lakoteške i teške kategorije, a njena težinska granica je 101,6 kilograma.

Kategoriju je uveo WBC, a trenutačni prvak je Kolumbijac Oscar Rivas (28-1-0). Alen Babić je na listi izazivača iza Evgenija Romanova i Lukasza Rozanskog.

Ponajbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić ima sedam pobjeda u nizu, a ove je godine imao dva meča i oba je završio nokautom.

Prvo je u rujnu protiv Patrika Kincla obranio pojas KSW-ova prvaka velter kategorije, a prije desetak dana je pobijedio Mameda Khalidova i osvojio naslov u srednjoj kategoriji.

Mnogi fanovi smatraju kako je Soldić već spreman učiniti korak naprijed u karijeri i prijeći u neku od jačih svjetskih promocija.

Hrvatskog borca je nedavno prozvao legendarni Paul Daley, koji trenutačno nastupa u Bellatoru.

Odgovori

Back to top button