Boks

Joshuu bi nakon Ngannoua mogao čekati meč protiv Martina Bakolea u WBA eliminatoru

Anthony Joshua mogao bi ove godine mogao dobiti borbu protiv Martinom Bakoleom u WBA eliminator meču za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Joshua i Bakole su dva najveća kandidata za taj dvoboj, a upravno tijelo WBA će uskoro odlučiti hoće li se oni susreti u ringu, gdje će pobjednik postati obavezni izazivač za WBA naslov koji trenutačno drži Oleksandr Usyk.

A bivšeg svjetskog prvaka 8. ožujka čeka obračun s nekadašnjim UFC-ovim borcem Francisom Ngannouom koji je svoj boksački debi imao lani protiv Tysona Furyja.

Nekoliko tjedana ranije, Usyk će 17. veljače u Rijadu braniti svoje WBA, IBF i WBO naslove protiv WBC-ovog prvaka Tysona Furyja u borbi za ujedinjenje titula teške kategorije.

– Iz WBA su poručili kako bi narediti finalnu eliminator borbu i čekamo njihove upute – kazao je Bakoleov promotor Ben Shalom, te dodao:

– Martinu je cilj boriti se početkom godine i nastaviti impresivan niz. Radujem se što ću ga vidjeti potpuno spremnog, on može svakog pobijediti. Naravno da je Anthony Joshua broj dva na WBA-ovoj ljestvici i bilo bi logično da se ta borba dogovori. Martin bi bio spreman za Anthonyja.

Martin Bakole (20-1, 15 KO) je jedan od najizbjegavanijih teškaša, u zadnje dvije godine imao je samo tri borbe. U svibnju 2022. je pobijedio Tonyja Yoku, a lani je prekidom svladao Ihora Shevadzutskyija i Carlosa Takama.

– Radujemo se velikoj godini za Martina, koji će se neizbježno boriti za svjetske naslove u ne tako dalekoj budućnosti – podvukao je Ben Shalom.

Odgovori

Back to top button