Boks

Deontay Wilder protiv Zhileija Zhanga na priredbi koju predvodi meč između Joshue i Ngannoua?

Nakon što je dogovoren okršaj između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua na boksačkoj priredbi koja će se održati 9. ožujka u Saudijskoj Arabiji čini se kako se sprema još jedan veliki dvoboj.

Naime, kao nastavak Sezone u Rijadu uskoro će dogoditi još jedna spektakularna priredba u organizaciji General Entertainment Authorityja koju vodi Turki Alalshikh.

Oni su organizirali priredbu u listopadu na kojoj je Tyson Fury boksao protiv Francisa Ngannoua, te u prosincu na kojoj su nastupili Anthony Joshua protiv Otta Wallina i Deontay Wilder u meču s Josephom Parkerom.

Poznato je kako su Joshua i Wilder već imali dogovoren okršaj za ožujak, no nakon što je Brončani bombarder izgubio protiv Parkera, taj je plan propao.

No bivši WBC-ov prvak mogao bi se brzo vratiti u ring. Naime, nakon što su Joshua i Ngannou dogovorili međusobni dvoboj, zakotrljala se priča kako bi se na istoj priredbi mogao nastupiti i Deontay Wilder u meču protiv Zhileija Zhanga.

Izgleda kako bi se obojica trebali naći na programu eventa koji predvodi dvoboj između Joshue i Ngannoua, pa se ne isključuje mogućnost za međusobni obračun.

Kineski teškaš je WBO-ov privremeni prvak koji je lani dvaput boksao protiv Joea Joycea i oba puta uvjerljivo pobijedio. U travnju prekidom u šestoj, a u revanšu je do trijumfa stigao nokautom u trećoj rundi.

Zhang je u listopadu 2022. boksao protiv našeg Filipa Hrgovića i pretrpio prvi poraz u karijeri. Hrvatski boksač je nakon 12 rundi pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Odgovori

Back to top button