Boks

Joshua je ljutit: ‘Fury, sad cijeli svijet vidi kakav si prevarant’

Boksački meč za ujedinjenje titula između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja bio je dogovoren za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji. No nakon sudske presude u kojoj je Deontay Wilder dobio priliku tražiti borbu protiv Kralja Cigana sve se zakompliciralo, a okršaj za apsolutnog prvaka doveden je u pitanje.

U međuvremenu se WBO javio Joshuinom promotoru Eddieju Hearna te mu postavio vremenski rok od 48 sati da im dostavi dokumentaciju za ugovorenu borbu protiv Furyja.

Neće li dobiti sve papire u WBO-u bi mogli tražiti da se Joshua bori protiv obveznog izazivača Oleksandra Usyka, a ako prvak ne prihvati ponudu, oduzet će mu pojas.

Tako je Furyjevom timu ostalo manje od dva dana da riješe situaciju s Wilderom.

Anthony Joshua, vlasnik WBO, IBF i WBA pojasa prvaka, nije želio iznositi svoje mišljenje sve do sinoć kada se javio putem Twittera.

‘Tyson Fury, sad cijeli svijet vidi kakav si prevarant. Sve si iznevjerio. Lagao si fanovima i vodio ih u krivom smjeru. Mene si koristio kako bi pojačao svoj utjecaj, a ne da bi se borio. Dovedite mi bilo kojeg borca spremnog boriti se za naslov, a koji je sposoban na pravi način odraditi posao’, poručio je Anthony Joshua.

Odgovori

Back to top button