Boks

Joseph Parker traži uzvratni meč protiv Dilliana Whytea

Novozelanđanin Joseph Parker i Britanac Dillian Whyte boksali su prije četiri godine. Obojica su tijekom meča bila u nokdaunu, ali uspjeli su se vratiti, te su o pobjedniku odlučivali suci.

Parker je bio bolji u prvih šest rundi, a onda je Whyte preuzeo kontrolu nad borbom i dominirao do kraja.

Suci su jednoglasnom odlukom (113–112, 115–110 i 114–111) pobjedu dali britanskom boksaču.

Parker je od tada ima šest pobjeda u nizu, a u posljednja dva meča svladao je Dereka Chisoru.

Novozelandski borac je nekoliko puta tražio revanš protiv Dilliana, a sada bi taj meč trebao i dobiti.

Naime, Parker se prvo dogovorio s Joeom Joyceom, a borba se trebala održati ovog ljeta, no meč je odgođen za rujan. Ali Joseph ne želi toliko čekati, pa je ponovno prozvao Whytea.

– Joseph Parker trenira i održava formu, kod kuće je na Novom Zelandu s obitelji. Njegovi su planovi i dalje isti, borba protiv Joea Joycea no ugovor još nije potpisan. Meč bi se mogao dogovoriti za kraj rujna – kazao je Parkerov menadžer David Higgins i dodao:

– No postoji i druga opcija. Naime, Joseph mi je nedavno pokazao snimku borbe protiv Dilliana Whitea. On bi se ovog ljeta borio protiv njega, Parker i dalje traži taj revanš.

Higgins vjeruje kako bi to bila kvalitetna borba koja bi obojici mogla donijeti dobru zaradu.

– Složili smo se da ćemo pokušati dogovoriti borbu protiv Dilliana Whytea. Joseph bi to htio što prije, a to bi bila velika PPV priredba. Njihov meč bio je pravi rat u ringu. No sada sve ovisi o Whyteu. Ako želi meč, rado ćemo se dogovoriti – podvukao je David Higgins.

Odgovori

Back to top button