Boks

Joseph Parker također odbio meč protiv Filipa Hrgovića

Hrvatski boksač Filip Hrgović nada se kako će ove godine napokon dobiti veliki meč. Odmah nakon Nove godine bilo je nekih naznaka kako bi Luis Ortiz mogao biti Filipov sljedeći protivnik u kvalifikacijskom meču za IBF-ova izazivača, ali je Kubanac odustao od borbe, jer se ozlijedio u nedavnom meču protiv Charlesa Martina.

Hrgovićevi promotori su potom borbu ponudili Josephu Parkeru, sljedećem boksaču na IBF-ovoj ljestvici, no i Novozelanđanin je odbio taj meč.

– Ne znam zašto Parker nije prihvatio borbu. Taj poredak je bezvezan, toliko smo već puta prošli po toj rang-listi. Ovdje nisu u pitanju honorari, jer boksači odbijaju ponude i prije nego o bilo čemu počnemo razgovarati. Ne želi prihvatiti priliku postati svjetski prvak – kazao je promotor Kalle Sauerland, jedan od braće koji vode Filipovu karijeru.

Ljestvica IBF-a posljednji put je osvježena lani u studenom, a po njoj nakon Ortiza, Hrgovića i Parkera slijede Anthony Joshua, Tony Yoka, Joe Joyce, Agit Kabayel, Murat Gassiev, Andy Ruiz Jr., Demsey McKean, Zhang Zhilei, Hughie Fury, Martin Bakole…

– Sada ćemo nastaviti nuditi meč ostalim boksačima redom po rankingu ili neka IBF odredi Filipa za obveznog izazivača. Organizacija mora reagirati jer je njihova ljestvica postala ruglo. Na toj rang-listi ne bi trebali biti boksači koji se ne žele boriti za pojas prvaka – istaknuo je promotor Kalle Sauerland.

Odgovori

Back to top button